(VIDEO) Aktivisti pokušali prekinuti Kordićevo predavanje: Skandirali ‘ratni zločinac’, publika im se suprotstavila

Screenshot Facebook

Dario Kordić, haški osuđenik za ratne zločine u Lašvanskoj dolini u Bosni, u kino klubu zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić održao je tribinu o vremenu provedenom u haškom zatvoru, o tome kako je upoznao Boga te kako ga je on proveo kroz sve te godine zatvora.

Na tribinu su upala četiri ljevičarska aktivista skandirajući “ratni zločinac” te noseći natpis “Dario Kordić – ratni zločinac”. Nekolicina iz publike izbacila ih je iz dvorane, a moglo se i čuti kako će oni srediti aktiviste i pobrinuti se za njih, a Kordića su pozvali da nastavi s govorom, piše Nacional.

 “Bože oprosti im, ne znaju što rade”, komentirao je Kordić nastali incident.

Tribinu su organizirali Zavičajni klub hercegovačkih studenata i don Damir Stojić, koji je Kordića pozvao, kaže, zato što je on čovjek koji je upoznao Krista. No, ljevičarski aktivisti smatraju da je to nedopustivo jer oni “kroz opaske i viceve relativiziraju što su napravili”.

Dario Kordić je mladima govorio o tome kako je upoznao Boga iza rešetaka i da mu je upravo on pomogao da na kraju bude i oslobođen. Njegova najstarija žrtva je imala 81 godinu, dok je najmlađa imala samo osam mjeseci, ali se za ta kao niti za druga djela nije na adekvatan način pokajao. Pušten je na slobodu nakon 17 godina u zatvoru.


Komentari