(VIDEO) Ako ste vi zaboravili na potrese oni nisu na vas, značajnijih je bilo 145, na ovoj mapi točno se vide epicentri, ludo!

Screenshot

U jutarnjim satima nedjelje, 22. ožujka 2020., u 6 sati i 24 minute Zagreb i šire zagrebačko područje pogodio je snažan potres magnitude 5.5 stupnjeva po Richeru.

Nakon prvog i najjačeg potresa uslijedili su brojni naknadni slabiji potresi. Prestrašeni građani su svjedočili kako osim podrhtavanja često osjetili i tutnjavu.

Na videu niže možete vidjeti filmić koji prikazuje epicentre potresa magnitude veće od 0.6 koji su se dogodili u razdoblju od 22. ožujka do 14. travnja 2020. godine.

Kružići su proporcionalni magnitudi potresa. Vrijeme na filmu je prikazano u UTC vremenu, koje je do ljetnog računanja vremena 29.ožujka jedan sat, a nakon toga dva sata manje nego u Hrvatskoj.

Do sada je nakon 22.ožujka 2020. zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3 stupnjeva po Richteru.


Komentari

loading...