VESELICA NA ‘BANDIĆEVIM FONTANAMA’? Može! Evo koliko ćete to platiti

Pronašli su način i kako zaraditi na fontanama.

Ako imate želju organizirati javnu manifestaciju na fontanama ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, možete. Ipak, to će te masno i platiti.

Za samo jedan dan korištenja tog prostora morat ćete izdvojiti 10 tisuća kuna, ali imat ćete mogućnost vizualiziranja loga manifestacije na fontanama.

Naime, Gradski ured za promet, graditeljstvo i prostorno uređenje krajem listopada proveo je internetsko savjetovanje s javnošću o izmjenama i dopunama Pravilnika o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje javnih površina za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina, komunalnih objekata u općoj uporabi, organiziranje manifestacija i organizaciju gradilišta.

Što kaže pravilnik?

Izmjenama i dopunama tako se u pravilnik unijela i točka u tabeli VI., koja određuje naknade za korištenje javne površine bez postavljanja pokretnih naprava i privremenih građevina.

U njoj sada stoji kako se “komercijalna projekcija na fontanama u sklopu manifestacija – Ulica Hrvatske bratske zajednice” po danu naplaćuje 10.000 kuna.

Hologrami

S javnošću se savjetovalo u razdoblju od 26. listopada do 3. studenoga, a prema izvješću, na izmjene i dopune Pravilnika nije iznesena niti jedna primjedba niti prijedlog.

U Gradu su rekli kako lokacija na kojoj se nalazi pet novih fontana dosad nije bila u Pravilniku o korištenju javnih površina te je stoga trebalo doći do izmjena i dopuna kako bi se omogućila komercijalizacija tog prostora.

Ipak, prostor oko fontana moći će se iznajmiti samo za javne manifestacije koje ne organizira Grad, a koje se i inače održavaju na gradskim trgovima i prostorima i za koje je potrebno platiti određenu naknadu i zakupninu. Primjerice, ako neka autokuća želi predstaviti novi model automobila ili neki sportski klub želi imati druženje s građanima i sponzorima kluba, to će moći održati na fontanama uz plaćanje zakupnine.

Privatne osobe neće moći unajmiti prostor

Sudeći po datom objašnjenju, prostor ispred NSK-a neće moći iznajmiti privatne osobe ua vlastite potrebe.

Prostor s fontanama kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice otvoren je početkom rujna u predizborno vrijeme, a osim u koncertima, posjetitelji su mogli uživati u svjetlosnim projekcijama povijesnih vizura Zagreba na fontanama i laserskom showu.

Na tom prostoru, primjerice, održano je i bacanje kugle na Hanžekovićevu memorijalu, a iskorišten je i kao mjesto dočeka sportaša s invaliditetom nakon povrataka s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, piše Jutarnji. 

Komentari