VELIKO UPOZORENJE METEOROLOGINJE: ‘U utorak opet testiramo sustave odvodnje…’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izgleda da Zagrepčani ni ovog tjedna neće predahnuti od poplava koje posljednjih nekoliko tjedana haraju glavom gradom, a ovoga će puta njihovu sudbinu osjetiti i drugi građani Hrvatske.

Meteorologinja RTL televizije, Dunja Mazzocco Drvar, najavila je za utorak obilne kiše i svima poslala upozorenje na svom Twitter profilu.

Kasnije je dala i točnu prognozu za pojedine dijelove zemlje, ali i vremenski okvir u kojem možemo očekivati najgore vremenske prilike.

Osim toga, Zagreb sutra očekuju i mjestimice jaki naleti vjetra. Nestabilno će vrijeme biti uglavnom tijekom cijeloga dana, a stiže i pravo osvježenje jer će temperature pasti na 25 stupnjeva.

Mnoge zanima kako će zagrebački sustav odvodnje podnijeti još jedan nalet ogromnih količina oborina, s obzirom na to da je u zadnje vrijeme zakazao gotovo svaki puta. Tako je prije nekoliko dana podvožnjak u Škropnikovoj ponovo bio pod vodom, a autobus ZET-a koji prometuje njime morao je voziti u natrag i krenuti drugom rutom.

I to nije jedini slučaj jer su obilne oborine prošlog vikenda ostavile velik dio gradskih ulica pod vodom. Osim toga, građani i dalje na društvenim mrežama dijele fotografije zatrpanih  i neočišćenih šahtova u svojim kvartovima, a u nedavnim su javni radovima neki od njih čak bili betonirani.

Tako su se u Facebook grupi ‘Zagreb te zove’ pojavile i fotografije takvih šahtova koji i dalje nisu očišćeni, i to čak gotovo mjesec dana nakon prvih nezapamćenih poplava. Neki do njih nalaze se u samom centru na Zrinjevcu, a ne nedostaje ih i u drugim dijelovima grada.

Pojavile su se i fotografije zatrpanih šahtova iz Sopota, Cvjetnog naselja i Vrbika. Facebook grupa. Zbog toga je spomenuta Facebook grupa čak poslala apel građanima da im i dalje šalju fotografije ako naiđu na takve šahtove.


Komentari