Veliko srce čovjeka iz Hrastja: Popravlja bicikle i poklanja ih siromašnoj djeci

FOTO: Igor Lesar

Ovakvi ljudi mijenjaju svijet na bolje.

Suočeni s raznim životnim nedaćama i ljudskom hladnoćom, često gubimo vjeru u čovječanstvo. Međutim, čak i u najgorim trenucima ponekad naiđemo na ljude koji nam svojim postojanjem i svojim idejama izmame osmijeh na lice i uljepšaju dan, a svijet čine boljim mjestom.

Nedaleko od Zagreba, u selu Hrastje u blizini Svetog Ivana Zelene, živi tek 200-injak ljudi. Među stanovnicima se posebno izdvaja čovjek velika i dobra srca koji se bavi popravljanjem bicikala.

On je, naime, želio uljepšati odrastanje djeci koja nemaju priliku voziti bicikl. Naravno, nije sve ostalo samo na njegovoj želji, već je odlučio pokloniti nekoliko bicikala siromašnoj djeci, stoga je pored svoje kuće izložio nekoliko malih vozila za buduće male vlasnike i izvisio natpis “Poklanjamo siromašnoj djeci”, o čemu je građane na svom Facebook profilu javno izvijestio Igor Lesar.

Dobar čovjek iz Hrastja u Zagrebačkoj županiji (stara cesta iz Zagreba prema Varaždinu, glavna ulica na kbr. 38) popravlja te SIROMAŠNOJ DJECI poklanja super sređene i ispravne male bicikle! Ako netko zna neko dijete kojem treba bicikl, možete ga uputiti ili pak, još bolje, sami preuzeti i odvesti mu. Trenutno na lageru ima još samo tri dječja bicikla. Međutim, čovjek se razbolio i mora u bolnicu pa neko vrijeme više neće moći to raditi. Možda nekoga potakne da nastavi s ovakvom plemenitom akcijom“, kazao je Lesar u svojoj objavi.

Građane je objava oduševila, a neki su već htjeli darovati svoje bicikle, međutim, dobroćudni čovjek iz Hrasta razbolio se, stoga ne može primati nove bicikle. No, možda netko jednom nastavi s ovakvom plemenitom akcijom kako hvale vrijedna ideja ne bi otišla u zaborav.

FOTO: Igor Lesar
FOTO: Igor Lesar / Facebook

 

 


Komentari