VELIKO PRIZNANJE ZA ZAGREB: Zasjeli na drugo mjesto od 340 prijavljenih projekata

Zagreb.hr

Zagreb – poduzetan i odgovoran grad, projekt Gradskog ureda za gospodarstvo i Gradskog ureda za branitelja, ušao je u uži izbor za EEPA nagradu (European Enterprise Promotion Award).

Nagrada se u Europskoj uniji dodjeljuje već 10 godina. Naš je projekt 24. studenog na ceremoniji u Bratislavi osvojio drugo mjesto, odmah iza projekta grada Rotterdama. Činjenica da je Grad Zagreb u konkurenciji većoj od 340 prijavljenih projekata s područja EU bio nominiran u kategoriji Odgovorno i uključivo poduzetništvo je uspjeh za Hrvatsku.

zg2
Zagreb.hr

 

Zagrebački projekt Javne radne aktivnosti za dugotrajno nezaposlene hrvatske branitelje i građane grada Zagreba što ga provodi Gradski ured za branitelje, kao i niz drugih mjera i aktivnosti Gradskog ureda za gospodarstvo kojima se potiče razvoj poduzetništva (Zagreb Connect, Plavi ured i samozapošljavanje) rezultirali su povećanjem zapošljavanja.

Projekt je prepoznala mreža gradova EUROCITIES uvrstivši ga među 12 najboljih primjera europske prakse u promicanju socijalne uključivosti kroz zelene poslove, a Grad ovaj projekt planira prijaviti za EU fondove radi uključivanja i ostalih nezaposlenih skupina.

EEPA odaje priznanje uspješnim projektima koji potiču poduzetništvo i razvoj malog gospodarstva što ga tijela javne vlasti provode samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu. Od tada pa do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10.000 novih tvrtki.


Komentari