VELIKO POSPREMANJE PO MUZEJIMA GRADA ZAGREBA: Jesu li ovi kandidati zaista stručnjaci ili?

Screenshot / RTL Vijesti

Da li se radi o dodatnim zahvalnostima prema tim osobama, koji se potvrđuju kao najvjerniji i najodaniji suradnici? Ili pak o novim imenovanjima ravnatelja/ica u zagrebačkim muzejima? Ili o nečem trećem!?

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić po svemu sudeći ima pune ruke posla. Prema najnovijim Aktima gradonačelnika, predložena su mnogobrojna imena u upravnim vijećima muzeja u gradu Zagrebu, koji je njihov osnivač.

Da li se radi o dodatnim zahvalnostima prema tim osobama, koji se potvrđuju kao najvjerniji i najodaniji suradnici? Ili pak o novim imenovanjima ravnatelja/ica u zagrebačkim muzejima? Ili o nečem trećem!? Stručnosti ne bi rekli…

TOČKA 32. Razrješenje i imenovanje članova Muzejskih vijeća

Tako saznajemo da je za člana Muzejskog vijeća Arheološkog muzeja u Zagrebu, imenovana u ime predstavnika osnivača ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka nikad pokorena i bezvremenska Ljiljana Perišić. Vjerna svim pročelnicima, a naposve gradonačelniku, s obzirom da je prošla razdoblje od bivše Jugoslavije do danas i preživjela HDZ.

Onaj bez koga nikako ne može gradonačelnik i kultura grada Zagreba, a nikako da ode u zasluženu starosnu mirovinu, a bit će da je čini nam se panika jer nema više ljetovanja za 7 kuna na Brijunima (bar za sada, vidjeti ćemo u budućnosti razvoj strategije),’ one and only’, Dušan Ljuština se imenuje za člana Muzejskog vijeća Umjetničkog paviljona, kao predstavnik osnivača. Nikako da javnost sazna pravo ime kulturnog djelatnika. Dušan ili Duško? S obzirom da je on za gradonačelnika najkvalitetniji kulturni menadžer, osim mnogobrojnih imenovanja po razno raznim vijećima, odborima itd. sada će se okušati i onom muzejskom. S obzirom na angažiranu novu ravnateljicu, preporuka je da se nabavi što više rječnika stranih jezika jer su navodno neka inozemna gostovanja u pitanju, ili pak ovaj kulturni manager želi vidjeti kakva je situacija sa ugostiteljskim dijelom objekta i mogućnostima oko objekta kako bi mogao dojaviti svojoj snahi.

U novo imenovanom tehničkom muzeju “Nikola Tesla” za članove Muzejskog vijeća imenuju se kao predstavnici osnivača prof. dr. sc. Sanja Steiner i Ivan Bajkovac.

U sesvetskom Muzeju Prigorja za člana Muzejskog vijeća imenuje se kao predstavnik osnivača Katarina Rajković.

Kao dugogodišnja vjerna uposlenica i miljenica gradonačelnika, uposlenica u gradskoj ustanovi Zagreb film, i aktivna dramaturginja imenuje se za člana Muzejskog vijeća Muzeja suvremene umjetnosti Željka Udovičić, bez Pleština u Aktu.

ŠEČER UVIJEK DOLAZI NA KRAJU

Jedina preostala zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, osim što ima puno svog posla kojeg obavlja za osobni dohodak, i nekih drugih vijeća, odbora od kojih ističemo kao posebnost izdvajamo Galeriju Klovićevi dvori gdje je bila ravnateljica, imenovana je za člana Muzejskog vijeća Etnografskog muzeja Vesna Kusin. Treba čuvati prijateljičina leđa, te očito se nešto tamo talasa, čim je jaka snaga i prva ruka gradonačelnika Bandića odlučila biti prisutna i tamo.

Bon-bon je svakako imenovanje najomiljenije, ali i najkontroveznije kulturne djelatnice i novopečene članice političke stranke Milan Bandić za člana Muzejskog vijeća Muzeja grada Zagreba Milane Vuković Runjić koja je osim nagrade grada Zagreba i novčane nagrade u iznosu od 50.000 kn dobila još jedan siguran prihod.


Komentari