VELIKO OSIGURANJE NA ZAGREBAČKIM ULICAMA: Jedan od šefova zloglasnog Zemunskog klana doveden na ispitivanje

Ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Selskoj ulici u jutarnjim satima ispitan je Filip Korać kojeg su prozvali kao jednog od čelnika zloglasnog Zemunskog klana. Podsjećamo, Korać se prije tri tjedna pojavio pred Remetincem i predao zbog optužbi da je i imao krivotvorenu hrvatsku putovnicu.

Na ispitivanje je ove srijede doveden pod velikim mjerama osiguranja. Pratila ga je  interventna policija naoružana dugim cijevima i u pancirkama. Na ispitivanju se zadržao kratko, a kako se očitovao nije poznato. Koraćev odvjetnik Gordan Preglaj za Jutarnji je poručio:

“Moj branjenik se očitovao o pouci o pravima kojom mu se na teret stavlja krivotvorenje putovnice”.

Nakon ispitivanja, Korać je vraćen u Remetinec.

Temeljem istrage utvrđeno je da je Korać prvo nabavio krivotvorenu putovnicu Republike Srbije na ime Slobodana Koralije,  koji je inače državljanin Srbije u rodom iz hrvatskog Podunavlja. U listopadu 2017. godine podnio je zahtjev za dobivanje hrvatske domovnice i rodnog lista, također na ime Koralije. Nakon mjesec dana, Korać je stigao u Zagreb. Prvo je otišao u Poreznu upravu u Novom Zagrebu, gdje je izvadio OIB, a zatim je sa svim dokumentima stigao u policijsku centralu u Petrinjskoj gdje je podnio zahtjev za prijavu prebivališta, e-putovnicu i e-osobnu u žurnoj proceduri.

Navedeno mu je policija izdala ni ne sluteći o kome se zapravo radi.


Komentari