Veliki vremenski preokret: Nakon paklenih temperatura stiže drastična promjena

FOTO: Max Pixel

Već nekoliko dana pržimo se na paklenim vrućinama.

U nedjelju je Hrvatsku pogodilo olujno nevrijeme, puhao je vjetar koji je nosio stabla, a padala je i tuča, ponegdje veličine lješnjaka. Ponedjeljak nakon oluje, sunčan je i topao, ali još uvijek puše vjetar koji donosi osvježenje.

Već u utorak visoke temperature će se nastaviti, ali i dalje će biti oblaka, koji će se izmjenjivati sa Suncem. Najniža dnevna temperatura biti će 18 stupnjeva, dok će najviša biti 32. Vjetra ne bi trebalo biti.

FOTO: DHMZ
FOTO: DHMZ

U srijedu se nestabilno vrijeme nastavlja, temperature će i dalje biti visoke, u Zagrebu do 33 stupnja. Mjestimično su mogući i pljuskovi, a puhat će umjeren do jak jugozapadani vjetar. Četvrtak bi trebao biti suh i vedar, uz nešto niže temperature. Najviša dnevna, tako će biti, 29 stupnjeva, a vjetar će i dalje biti umjeren do jak jugozapadni.

Kraj tjedna donosi drastičnu promjenu vremena, već u petak krenut će pljuskovi i oblačno vrijeme, a temperatura će se spustiti do 27 stupnjeva, dok će vjetar i dalje zadržati jugozapadni smjer. U subotu vjetra ne bi trebalo biti, a najviša dnevna temperatura biti će 23 stupnja. Cijeli dan biti će popraćen pljuskovima, a ni nedjelja neće biti puno drugačija. Ipak, najviša dnevna temperatura na sam kraj tjedna bit će 27 stupnjeva, a vjetar će biti slab do umjeren zapadni.

>>> (FOTO/VIDEO) Nevrijeme u Zagrebu: Dubrava pod vodom, automobili vozili kroz poplavu, porušena stabla

>>> (VIDEO) Trnava potopljena nakon svake jače kiše, a još gore je ono što ostane kad voda ode


Komentari