Veliki uspjeh: Zagrebački srednjoškolci donijeli kući sedam medalja

Izvor: Facebook

Zagrebački učenici nižu silne uspjehe, a svakako je jedan od najimpresivnijih sedam medalja Hrvatskog debatnog društva koje su osvojili u Pragu na međunarodnom natjecanju “Prague Debate Sping”.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 67 ekipa iz cijeloga svijeta, a naše debatantice iz kluba Explicitum, Paula Đaković, Jona Borgudan i Lara – Nika Holjevac, u finalu su se susrele s Češkom reprezentacijom. Na kraju debate, suci su presudili za Čehe nejednoglasnom odlukom 3:2.

“Dobiti dva glasa od strane sudaca u finalu protiv reprezentacije koja se trenutno priprema za Svjetsko natjecanje je velika stvar. Kao i svako finale, i ovo je bilo zastrašujuće i stresno posebice jer smo svjesne kvalitete protivnika. Imamo srebro oko vrata, odnosno nagradu za rad i trud koje smo uložile. To je i više nego što smo očekivale”, kaže Paula.

U polufinalu su se hrvatski timovi našli oči u oči, jedni protiv drugih.

“Žao nam je da finale nije bilo Hrvatska – Hrvatska, nego polufinale. Sretni smo, iako nismo prošli dalje, jer su prošli naši prijatelji. Debatirali smo i pobjeđivali ekipe kojima je engleski materinji jezik, poput Kanade, što je veliki uspjeh”, rekli su nakon tog dvoboja debitanti iz ekipe Titoš koju čine Gabrijela Papec, Mislav Mikota i Damjan Pavličević, a prenosi Srednja.hr.


Komentari