VELIKI REZOVI U HOLDINGU Spremaju se otkazi za 750 radnika, poznato i tko će ih dobiti

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iduće godine spremaju se otkazi za 750 zaposlenika Zagrebačkog holdinga, doznaje Index. Ovog utorka održan je sastanak Uprave, a u tijeku je postupak pregovora oko sistematizacije. Sukladno tomu, otkaze bi iduće godine trebalo dobiti administrativno osoblje koje je višak.

“Prvi put je komunicirano prema sindikatima da je u Holdingu 750 ljudi višak, i to u administraciji. S tim da je smisao sistematizacije da se ujednače plaće i da za isto radno mjesto u istoj firmi bude ista plaća. To dosad nije bilo tako, bilo je jako puno nepravilnosti. Sad će za dva ista radna mjesta unutar iste firme biti jednaka plaća. Jednako tako, u novoj će se sistematizaciji nekima sitno i povećati plaće”, otkrio je Indexov izvor.

Cilj je završiti pregovore oko sistematizacije do kraja 2021. godine te da se unaprijede sve usluge koje pružaju gradske firme. Provest će se i digitalizacija sustava i time će se povećati učinkovitost poslova u administraciji. Plan je i da se dugoročno jačaju kapaciteti u operativi, što znači da će biti više radnika na terenu poput djelatnika Čistoće i slično.

S obzirom na to da prema polugodišnjem izvješću o poslovanju, Holding bilježi 81 milijuna kuna gubitka, ovakav potez ne bi bio iznenađujući, jer kako tvrdi šef Uprave Ivan Novaković, postojeća situacija nije održiva.

Komentari