VELIKI PREOKRET! BANDIĆ ODUSTAO OD PRESLAGIVANJA: ‘U Zagrebu bi već bili novi izbori!’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Milan Bandić je u svom stilu odgovorio da je sve to neozbiljno.

”Ovo je neozbiljna situacija određenih aktera. Da je ovakva koalicija u Zagrebu trajala bi 24 sata, da svatko ode na televiziju i priča što hoće”, rekao je Bandić novinarima i dodao da bi nakon 24 sata takve koalicije u Zagrebu bili novi izbori”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je danas predstavio program i pripreme za ovogodišnje izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart, piše Večernji list.

”Ne može se u kući gdje rajngle lete kroz prozor biti sve u redu, ta kuća je nesretna, tu nema sreće”, kazao je Bandić koji je prije svega nekoliko tjedana najavio kako će doći do preslagivanja Vlade u kojem će upravo on, kako je kazao, imati jednu od ključnih uloga.

Milan Bandić
Igor Kralj/PIXSELL

”Zastupnici Kluba rada i soliradnosti rade svoj posao. Ima nas trenutno šest, a za mjesec dana će nas biti desetak. Radimo svoj posao. Dali ste šansu najgoroj vladi u povijesti, koja je bila prije ove, 4 godine. Dajte ovima šansu šest mjeseci da pokažu što znaju, a što ne znaju. Ako znaju, idu dalje, a ako ne znaju, onda će se opet znati što ćemo dalje. Prema tome, nema problema.”, rekao je Bandić.

Podsjetimo, upravo danas bi Vlada putem telefonske sjednice trebala odlučiti o odgovoru kojeg treba uputiti Saboru vezano za zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Karamarku, a Božo Petrov jučer je potvrdio da je Most donio konačnu odluku da Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade. Najavio je konferenciju za medije u 17.30 sati.

Ostavkom Darinka Kosora HDZ preuzeo Skupštinu

Odlazak Darinka Kosora s mjesta predsjednika zagrebačke Gradske skupštine u javnosti je izazvalo pravu lavinu reakcija i prema svemu sudeći, bio je tek početak napuštanja vladinog broda koji, prema svemu sudeći, neizbježno tone jer je kraj suradnje HSLS-a i HDZ-a  na lokalnoj značio ništa nego i kraj partnerstva na nacionalnoj razini.

Kako smo već ranije pisali, po gradskim kuloarima priča se kako je upravo ostavka prvog čovjeka HSLS-a bila igra, odnosno dogovor Milana Bandića i Tomislava Karamarka kako bi na koncu na čelo zagrebačkog parlamenta došao HDZ-ov, Andrija Mikulić – HDZ.

>>> TAJNI DOGOVOR BANDIĆA I KARAMARKA: Andrija Mikulić na čelu Gradske skupštine?

>>> NA POMOLU RASKOL U DOMOLJUBNOJ KOALICIJI: HDZ-ovci podržali Bandića, Kosor postaje politički mrtvac?


Komentari