Veliki broj prometnih prekršaja: Policija je prethodnog vikenda imala puke ruke posla

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

U noćnim satima u dane vikenda, od 21. do 24. veljače 2020. godine na području PU zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela i upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je čak 820 prometnih prekršaja, od čega 97 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 356 prekršaja nepropisne brzine, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 53 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 242 ostala prekršaja.

Rekorder je 24-godišnjak koji je u petak, 23. veljače oko 1 sat, u Velikoj Mlaki upravljao osobnim automobilom dok je u krvi imao alkohola od 2,15 g/kg. Dolaskom od benzinske postaje, sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom.

Prilikom provođenja akcije čak je 18 osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 15 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Komentari