Velike vijesti za Atlantic grupu: Evo gdje će se premjestiti

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Atlantic Grupa na čelu s Emilom Tedeschijem napokon je pronašla odgovarajuću lokaciju za gradnju novog sjedišta, potvrđuju iz kompanije za Lider Media. Dosadašnje sjedište Atalntic Grupe u zagrebačkoj Miramarskoj ulici zamijenit će prostor od osamnaest tisuća četvornih metara u blizini Avenue Malla, piše Lider Media.

Čini se kako je došao kraj njihovoj potrazi za vlastitim poslovnim prostorom, što je velik pothvat s obzirom na to da se stopa raspoloživosti uredskih prostora u tri godine smanjila s petnaest na tri posto. Unatoč većoj potražnji i blagom rastu cijena zakupa, prošle su godine veće prodajne transakcije ostvarile postojeće zgrade, što pokazuje kako su ulagači suzdržani u gradnji uredskih zgrada.

Ipak, potkraj prošle godine je dovršena GTC-ova zgrada Matrix Office Park površine deset tisuća četvornih metara, a potkraj ožujka se očekuje završetak druge takve zgrade. Sagrađena je i zgrada u kojoj su smješteni Hrvatski Telekom te hotel Hilton Garden Inn, a u lipnju se očekuje dovršenje gradnje Euroagramovog poslovno-rekreacijskog centra u Radničkoj ulici od gotovo osam tisuća kvadrata. Do kraja godine niknut će i poslovno-stambeni kompleks BHB Domusa na križanju Heinzlove i Branimirove ulice. Iako nove ponude ima – ona je vrlo ograničena.

“Nedostaje uredskih prostora koji mogu osigurati veće površine po katu, posebno uredskih zgrada A-klase, za kojima je najveća potražnja u središnjoj poslovnoj zoni i poslovnoj četvrti istok. Veće uredske prostore većinom traži ICT sektor” ističe Patrick Franolić, direktor agencije za nekretnine Spiller Farmer te dodaje da je proteklih nekoliko godina zakup za ekskluzivne uredske prostore bio stabilan, od 13 do 15 eura po četvornome metru, a najam za uredski prostor B-klase stoji od 8 do 12 eura po kvadratu. Prinosi za uredske i maloprodajne nekretnine dodatno su smanjeni na sedam posto za imovinu A-klase, a za nekretnine B-klase iznose od 7,75 do 8,5 posto.

Situacija na tržištu poslovnih nekretnina pogodna je zakupodavcima – zakupnici više ne mogu računati na dodatne pogodnosti niti na znatno smanjenje zakupnina pri pregovaranju. Iako se uskoro očekuje rast cijena, trendovi su ipak stabilni.


Komentari

loading...
-->