Velike gužve prema moru: Na Lučkom kolona od 8 km, policija poslala upozorenje

Pixsell

Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, u trajektnim lukama kao i na graničnim prijelazima, izvijestio je jutros HAK.

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima HAK savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pozivaju na pojačan oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Goričan (6./7. km), zbog životinja na kolniku. Prema dojavi radi se o psima.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: pojačan priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, iz smjera Buzina kolona je duga oko tri kilometra, iz smjera Jankomira duga je oko 500 metara.

Između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se usporeno u koloni, zbog prometnih nesreća na 56. i 65. km; između tunela Krpani i Sveti Rok u smjeru mora vozi se usporeno, zbog prometne nesreć ,te između čvorova Zagvozd i Ravča zbog prometne nesreća u smjeru Zagreba.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj promet je pojačan u smjeru Zagreba.


Autocesta A3 Bregana-Lipovac: promet pojačan u smjeru istoka; prometna nesreća između čvorova Popovača i Kutina u smjeru istoka (vozila su na zaustavnom traku).

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:kod naplatnih postaja Sv. Helena u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 km.

Autocesta A7 GP Rupa-čvor Diračje: zbog pojačanog prometa zastoji kod naplatnih postaja Rupa u smjeru mora i na GP Rupa u smjeru Slovenije.

A8 Istarski ipsilon: promet srednje gust, bez zastoja i kolona. Kod tunela Učka nema dužih čekanja.

Jadranska magistrala (DC8): vozi se jednim trakom, naizmjence, između Biograda na Moru i Pirovca u mjestu Drage (prometna nesreća).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka. Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

S dolaskom većeg broja turista i rastom prometa na cestama tijekom ljeta, iz godine u godinu raste broj prometnih nesreća pa policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa te da na put kreću s ispravnim vozilom, odmorni i informirani o stanju na cestama.

(Hina)

Komentari

loading...
-->