VELIKA VIJEST ZA ZAGREPČANE KOJI ČEKAJU OBNOVU! Korlaet otkrio da su na terenu mobilni timovi: ‘Ponovno će se kontaktirati i prijavitelji s crvenom oznakom…’

Foto: Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec ovog utorka govorila je obustavi prijave za mjeru roditelj odgojitelj. Naime, prijedlog odluke se neće mijenjati, a Dolenec je objasnila razlog.

“Svjesni smo da je svaki rok u tom smislu težak za odrediti, nema nužno sretnog rješenja. Važno je zaustaviti prijave novih korisnika dok se mjera sveobuhvatno ne analizira”, izjavila je na konferenciji za medije.

Izvijestila je da je na javnu raspravu o izmjeni te mjere došlo 48 prijedloga te da dio njih predlaže da se rok produži.

“Traženo je produženje i do godine dana, odnosno do 2024. godine”, rekla je Dolenec i dodavši da će Grad Zagreb Skupštini predložiti da se privremeni moratorij uvede od 6. rujna. Kazala je i da su sudionici rasprave predložili određena poboljšanja mjere, a da će se to razmotriti jednom kada se završi njezina evaluacija.

O modelu Adventa

Na javnu raspravu o prijedlogu promjene modela davanje u zakup površina javne namjene, kojim Gradska uprava želi dokinuti podzakup i dosadašnji model Adventa uvođenjem javnog natječaja, stiglo je 27 prijedloga.

“Organizatori su tražili da podzakup i dalje ostane”, istaknula je, a to neće prihvatiti, a prijedloge o mogućim kriterijima javnog natječaja će razmotriti. Dodala je i da su građani apelirali da se Zagreb ubuduće odgovornije odnosi prema javnim površinama te je najavila da će se prijedlozi obaju odluka naći na sjednici Gradske skupštine 27. kolovoza.

Korlaet: ‘Mobilni timovi su počeli obilaziti građane koji imaju žutu naljepnicu’

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet također je imao veliku vijest za Zagrepčane. Naime, ovaj tjedan su mobilni timovi počeli obilaziti građane koji imaju žutu naljepnicu nakon potresa, njih 4072.

“Ponovno će se kontaktirati i prijavitelji s crvenom oznakom do kojih nismo uspjeli doći u prvom navratu”, kazao je i dodao da u Zagrebu nema novih šteta od sinoćnjeg potresa jačine 4,2 prema Richteru koji je pogodio Baniju.


Komentari