Velika rasprava oko jednog sendviča u zagrebačkoj školi! Evo što su djeca dobila za jesti

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

U jednoj Facebook grupi osvanula je fotografija mliječnog obroka koji dobijaju djeca u zagrebačkoj školi.

Muškarac se požalio na to i požalio se na zagrebačko školstvo.

“Žemlja sa šnitom smrdljivog sira umotana u toalet papir iz prošlog stoljeća (nemreš ga naći ni u javnom wc-u na sajmu Jakuševac). 90% djece nije pojelo sir nego ga je maknulo iz sendviča i pojelo samo žemlju. Zar je na to spalo zagrebačko školstvo. Hvala gradonačelniče na tome. Bez tebe bi nam djeca bila gladna”, napisao je u objavi.

Foto: Facebook

Njegova je objava naišla međutim na hrpu kritika.

“To su i nama radili u školi za mliječni obrok prije 25 godina. Identično. Bolje to nego da im pripreme neko generičko smeće. I ok mi je što je zamotano u papir. Bolje papir nego plastika”, stoji u jednom komentaru.

“Prvo, ovo sam i ja jela prije 25 godina za doručak u osnovnoj školi. Što fali šniti kruha i siru? Ementaler ima malo specifičniji miris. Ovaj sir ne izgleda pokvareno uopće. A papir je rozi papir za ruke, a ne toaletni. Kaj vi djetetu dajete za doručak? Kavijar i janjetinu ili? Uz čašu toplog čaja ili mlijeka za mene je ovo dobar obrok za doručak”, napisala je druga žena.

Normalan školski doručak! Sve neke fine njuške, doma se jedu zlatni listići na lešo. Evo mojoj kćeri se to toliko svidjelo da i doma traži to za jesti. Kome ne paše školska hrana neka djetetu da da nosi hranu od doma. Nitko te ne tjera da to plaćaš”, napisao je jedan otac.

“Postanite svjesni da većina hrvatskog naroda nema svom djetetu novaca niti za ovo. Malo se okrenite oko svoje osi individualne”, piše u još jednom komentaru.

Bilo je i onih koji su se složili s objavom

“Vidim ovdje nitko ne vidi ništa sporno. A niti inače…Pa vi definitivno ne zaslužujete bolje, no djeca da”, jedan je od komentara.

“Bez obzira da li je sir pokvaren ili ne ZAR JE TO OBROK ZA DJECU? Žemlja i kriška sira”, stoji u drugom.

“Kao iz Tolstojevog romana, jad i čemer u Zagrebu”, još je jedan od stavova.

“Super mi je ekipa kaj komentira; pa gdje je problem to smo i mi jeli prije 30 godina, e pa tu je problem da se ništa nije promijenilo od Yuge do EU”, stoji u komentaru.

Komentari