Velika proslava u Maksimiru: Pjevat će se hitovi Novih fosila, stiže Tomašević, bit će graha i štrukli

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX/ Ilustracija

Bogati glazbeno-zabavni program nezaobilazan je dio proslave Prvog maja na zagrebačkom Maksimiru.

Ovo je inače, prva godina gdje se očekuje kako će tradicionalni grah građanima dijeliti gradonačelnik Tomislav Tomašević, a nastupi Zagrebačkog orkestra ZET-a i Zbora Opere, tek su jedan dio spektakla koji su zajednički pripremili Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Javna ustanova Maksimir i Centar za kulturu i informacije Maksimir.

Za ovu godinu, pripremiti će se 30 000 porcija graha i 15 000 porcija štrukli, a građanima će se dijeliti od 10:30 do 14:30 sati.

Program, (prilagođen za različite generacije, na maloj i velikoj pozornici), počinje već u osam ujutro.

Tako će prvo Frano Ridjan na velikoj pozornici voditi jutarnje razgibavanje i jogu nakon čega će se na pozornicu popeti Zagrebački orkestar ZET-a, Mješoviti pjevački zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors i Zli bubnjari.

Oko 11:20 sati, gradonačelnik Tomašević održati će govor za sve prisutne, a iza njega ga slijedi prigodni program koji su pripremili Zbor opere i glumaca Drame HNK.

Od 12:15  do 14:15, na velikoj pozornici početi će središnji dio programa.

Sanja, Marinko i Zec izvoditi će najslušanije hitove Novih fosila, a potom će Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić izvesti nekoliko velikih filmskih glazbenih tema. Za kraj, očekuje nas uzbudljiva glazbena atmosfera za koju će se pobrinuti DJ Rea.

Foto: Grad zagreb

Program na maloj pozornici počinje u 10 sati, kada će se tamo zaredati raznovrsne edukativne radionice i nastupi dječjih zborova, čiji će program trajati do 13 sati.

Nakon toga, nedaleko od male pozornice, a u trajanju od 17:00 do 19:30 sati, gledatelji će moći sudjelovati u kvizu znanja, za koji je Grad Zagreb angažirao projekt KRiP (kvizaška razbibriga i piće), inače profesionalnu, predanu i iskusnu ekipu za kvizaške programe.

Dodatno, kroz cjelodnevnu proslavu, Zagrepčane će zabavljati i Kraljevi ulice na više lokacija u Maksimirskom parku.


Komentari