Velika promjena na Maksimiru: Prodan je modri dragulj!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Šunjić (22) napustio je redove zagrebačkog Dinama i karijeru će nastaviti u engleskom drugoligašu Birmingham Cityju.

Dinamo i Birmingham City dogovorili su sve detalje transfera i Šunjić je preselio na ‘Otok’ za, nagađa se, osam milijuna eura plus bonusi, a “Modri” će dobit između 20 i 30 posto od budućeg transfera.

Šunjića su promatrali brojni europski klubovi, no ponuda momčadi sa stadiona St Andrew’s je bila najizdašnija. Birmingham je u svojoj povijesti samo za Emilea Heskeyja i Davida Dunna platio više. Heskey je u Birmingham stigao 2004. iz Liverpoola za 9.2 milijuna eura, dok je Dunn stigao godinu dana ranije iz Blackburn Roversa za 8.2 milijuna dolara.

Šunjić je nakon Krovinovića (WBA) i Sluge (Luton) tako postao treći Hrvat koji je ovog ljeta stigao u engleski Championship.

“Sposoban je dodati loptu na različite načine, ali i brzo je osvojiti. Uklapa se u klupski način igre i formaciju,” poručili su iz kluba.

Mladi veznjak je za Dinamo debitirao u svibnju 2014. u susretu protiv Istre 1961. Nakon te utakmice igrao je za Dinamovu drugu momčad sve dok nije 5. veljače 2016. potpisao je za Lokomotivu. Za Dinamo je ponovno potpisao 12. veljače 2018. i Dinamo ga je dan kasnije poslao na posudbu u Lokomotivu do kraja sezone. Prošle sezone je nosio dres hrvatskog prvaka.

Za Lokomotivu je upisao 72 nastupa i dao sedam golova, dok je za Dinamo odigrao samo 44 utakmice i zabio dva gola.

U dresu hrvatske U-18 reprezentacije je zabilježio 18 nastupa, a jednom je zaigrao i za A vrstu.


Komentari