Velika policijska 24-satna akcija na području cijele Hrvatske: evo što će provjeravati

hr.wikipedia.org

Podizanje veće sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

U srijedu i četvrtak, 18. i 19. listopada 2017. od 6 do 6 sati, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija Nadzora brzine kretanja vozila. Cilj je akcije podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila i drugim težim prekršajima kao što su prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršaji mladih vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i ostalo.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava zagrebačka pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije.

Građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti Policijskoj upravi zagrebačkoj na e-mail adresu [email protected].


Komentari

loading...