VELIKA ODGOVORNOST! Vanđelić jednoglasno potvrđen za ravnatelja Fonda za obnovu

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Iako je na čelu Fonda za obnovu bio samo privremeno, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je kako su na sjednici jednoglasno izabrali Damira Vanđelića za stalnog ravnatelja navedenog Fonda. Podsjetimo, za navedeno mjesto proveo se javni natječaj. Horvat je kazao kako vjeruje da će se proces obnove ubrzo pokrenuti, te da će tomu pridonijeti Vanđelićev angažman.

Odluku je komentirao i sam Vanđelić kazavši “da je ovo odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onoga što smo počeli raditi. Procjena ukupnih troškova obnove je 97 milijardi kuna, a za naknadne potrese procjene se tek rade”, prenosi Dnevnikhr.

Istaknuo je i ono važno, a to je da će “obnova teći na jedan transparentan, antikoruptivan način, uz institut javne nabave”.  Vanđelić smatra da je ovo odgovorniji i teži zadatak od toga da bude kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Dodao je i kako je proces obnove već počeo.

“U zadnjih par dana dobili smo 25 zahtjeva za privremeno stambeno zbrinjavanje. Smatram da se u roku od tri mjeseca mora vidjeti početak obnove. Tek je 500 zahtjeva pristiglo”, kaže Vanđelić i ističe kako Stožer određuje tko je prioritet za navedeno. Tvrdi i da će sve uskoro biti na webu.

 “Ako ljudi ne podnesu zahtjev, zgrada može biti neuporabljiva i povijesno kulturno dobro, ali ako nisu podnijeli zahtjev ne možemo raditi po njemu”.

Podsjetimo, iako je HDZ smatrao da imao opakog asa u rukavu za fotelju gradonačelnika Zagreba, Damir Vanđelić je vodeću stranku itekako poljuljao odustajanjem od kandidature. HDZ je na kraju za kandidata odabrao mlađahnog i javnosti nepoznatog ekonomista Davora Filipovića.

“U jednom trenutku je bila mogućnost njegove kandidature za mjesto gradonačelnika Zagreba. Moj dojam je bio da je zainteresiran za to. Što se dogodilo u posljednje vrijeme da odustane, to ne znam, to morate njega pitati. Htjeli smo ga podržati kao nadstranačkog kandidata. Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s gradonačelnikom, to je netočno i iritantno koliko je krivo”, rekao je tada Plenković.


Komentari