VELIKA BLOKADA ZAGREBA: ZET donosi izvanredan plan prometovanja

Mjere sigurnosti vezane uz summit Brdo -Brijuni gotovo će u potpunosti paralizirati javni prijevoz u Zagrebu.

Evo kakve vas izmjene očekuju:

Autobusne linije terminala Glavni kolodvor, koje povezuju novozagrebačka naselja i uobičajeno prometuju Mostom slobode, Avenijom Dubrovnik i Ulicom Savezne Republike Njemačke bit će obustavljene od 7 sati i 15 minuta.

Izuzetak su linije za Veliku Goricu koje će izmijenjenom trasom putnike prevoziti preko Domovinskog mosta, Heinzelovom te Ulicom grada Vukovara do Glavnog kolodvora, uz moguća privremena zaustavljanja u široj zoni prolaska štićene kolone.

zeet

U vremenu ograničenog prometa tramvaji neće voziti Avenijom Dubrovnik, no, prohodne će biti dionice od Savskog mosta prema sjeveru, odnosno sa suprotne strane od Zapruđa prema Aveniji Marina Držića.
Bez javnog prijevoza povremeno će biti i paralelni tramvajski koridor kroz Ulicu grada Vukovara, a takav režim primjenjivat će se, ovisno o operativnim potrebama, najdulje do 8 sati i 15 minuta. U tom razdoblju tramvaji neće voziti Vodnikovom.

I u nastavku dana očekuju se zaustavljanja prometa na sjevernom dijelu Savske ceste, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, a izvan funkcije povremeno će biti i autobusni terminal na Britanskom trgu.
Autobusna linija 118 vozit će skraćeno do Magazinske i to od večeras nakon 22 sata, sve do sutra u 20.

12281878_192150657788207_48812360_o

Aktualna prometna situacija moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, a informacije će biti dostupne i na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060.

Isti režim prometa očekuje se i u vremenu od 19 do 20 sati.

>>>PRIPREMITE SE! SLIJEDI VELIKA PROMETNA BLOKADA, provjerite što će sve biti zatvoreno

>>>STROGO UPOZORENJE POLICIJE! VELIKOGORIČANIMA NAREDILI: ‘Spustite rolete, zatvorite prozore i nema virenja’


Komentari