VELIKA BERNARDIĆEVA BRUKA: Pogledajte kako su ga ismijali vlastiti birači

facebook.com

Ideološke podjele opet tresu Zagreb.

Davor Bernardić, mladi čelnik zagrebačkog SDP-a, u oštroj je utrci za predsjednika stranke. U zraku visi njegova kandidatura za čelnog čovjeka metropole, a mladi Bernardić svojevremeno ju je i sam najavio. Njegovi protukandidati za ovu poziciju, davno su zakoračili u predizbornu kampanju, a Bernardić pokušava balansirati između ove dvije velike bitke- predsjednik SDP-a i gradonačelnik Zagreba.

Ipak, u javnosti su se pojavile špekulacije o mogućem propadanju kandidature za gradonačelnika. Jer, ukoliko, Bernardić izgubi unutarstranačke izbore, novog šefa stranke mora moliti dozvolu za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba. Ako dobije izbore, što je manje vjerovatno, Davor Bernardić sam će morati dići ruke od Zagreba.

Međutim, Bernardić je odlučio spojiti bitku za šefa stranke s onom za gradonačelnika te u skladu s time putuje Zagrebom i okolicom, ali jednako tako i cijelom zemljom predstavljajući svoj program, odnosno programe. Isto tako, nije propustio oglasiti se po pitanju prijedloga HDZ-ovog Andrije Mikulića da se Trg maršala Tita preimenuje u Kazališni trg.

Podsjetimo, Andrija Mikulić najavio je preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, ističući da je o tome razgovarao s Milanom Bandićem te da očekuje njegovu potporu. Davor Bernardić, na svojoj je Facebook stranici izrazio oštro protivljenje ovom prijedlogu, objasnivši da ne podržava “povijesni revionizam”.

Optužujući HDZ-a da ga vodi “ekstremna desnica”, Bernardić je istaknuo da je “Hrvatska u AVNOJ-evskim granicama obranjena u Domovinskom ratu”.

Nije mu trebalo ovo

Svojom objavom, mladi SDp-ovac navukao je na sebe bijes vlastitih “fanova” koji su mu u komentarima objasnili da je “jednostavno glupo i neupućeno” tvrditi da je “Hrvatska obranjena u AVNOJ-evskim granicama”.

“Tumačiti ustavnu izvorišnu osnovu u kojoj se spominju neimenovane odluke ZAVNOH-a iz 1943. godine na način da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu jednako je glupo kao i tumačiti ustavnu izvorišnu osnovu u kojoj se spominju hrvatske kneževine u VII stoljeću na način da je Hrvatska utemeljena na plemenskom društvu, ili osnovu u kojoj se spominje Kraljevstvo Hrvata u X stoljeću činjenicom da je Hrvatska utemeljena na rojalizmu ili pak feudalizmu.”, komentirala je Bernarda.

Marcelijan je bio nešto duhovitiji pa je Bernardića upitao može li se trg nazvati “Trg žrtava maršala Tita”, a Vatroslav mu se potrudio objasniti da, u ovom slučaju, ulogu ne igra ekstremizam, nego vrlo jednostavno- demokracija.

Neki su bili puno oštriji, pa su konstatirali da se Davor Bernardić svojom izjavom osramotio, a nisu skrivali niti razočarenje u mladu SDP-ovu uzdanicu koja, nažalost, još uvijek nije naučila osnove povijesti i političkih oblika vlasti, prema tvrdnjama građana.

>>>MIKULIĆ NAJAVLJUJE IZMJENU TITOVA TRGA: Hoćete li mu vjerovati kada vidite ove detalje iz njegova životopisa?

 

 


Komentari