Velika akcija digitalizacije zdravstva u Zagrebu: Pacijenti će mobitelom poslati podatke i dobiti dijagnozu

Pexels / Ilustracija

U Zagrebu uskoro počinje velika akcija digitalizacije zdravstva e-Konzultacije i Dnevnik zdravlja. Po uzoru na projekt e-Građani, cilj je smanjiti birokraciju te omogućiti pacijentima da sami preko mobitela ili računala svojim liječnicima šalju podatke o tlaku, pulsu, glukozi u krvi…

Osim što pacijent na kontrolu više ne bi morao ići u ordinaciju, ubrzala bi se i komunikacija među liječnicima. Tako bi obiteljski liječnik mogao isti tren poslati rezultate specijalistu da procijeni treba li pacijent posjetiti specijalista.

Također, liječnici će biti u mogućnosti da obavijeste pacijente o promjenama radnog vremena, godišnjem odmoru,liječniku na zamjeni, edukacijama i slično. Trenutno u projektu sudjeluje 101 tim obiteljske medicine i 14 specijalističkih timova Doma zdravlja Zagreb – Centar te bi se projekt uskoro trebao proširiti na ostatak Zagreba, piše Jutarnji list.

Nositelji projekta tvrde da u pilot fazi nisu imali nikakvih većih problema te da će od ovog projekta profitirati svi u zdravstvenom procesu, od davatelja do pružatelja zdravstvenih usluga.


Komentari