VEGE SAJAM NA TRGU BANA JELAČIĆA Osim punih torba informacija, mnoštvo recepata i savjetovalište o prehrani

VegeSajam, foto: Prijatelji životinja

Jedanaesti VegeSajam održat će se 14. lipnja 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori, udruga Prijatelji životinja, vesele se što će se ove godine, osim punih želudaca i s torbama napunjenima veganskim namirnicama i kozmetikom koja nije testirana na životinjama, posjetitelji moći vratiti sa VegeSajma i bogatiji za neke nove korisne informacije.

U formi intervjua voditeljice Sara Mešin s Markom Samardžijom, savjetnikom za biljnu prehranu, veganom i trenerom fitnessa, održat će s početkom u 15 sati live savjetovalište o veganskoj hrani. Svi posjetitelji moći će na licu mjesta doznati od sugovornika sve što ih zanima o veganstvu. Marko već godinama njeguje cjeloviti pristup fitnessu, što obuhvaća kvalitetan trening, održivu prehranu i kontinuiranu motivaciju. Približit će teme sporta i veganstva na svima razumljiv način i govoriti o konkretnim preporukama za vegane sportaše u treningu i o osobnom iskustvu.

VegeSajam, foto: Prijatelji životinja

Tijekom trajanja VegeSajma svi zainteresirani moći će se informirati i pročitati o pravima životinja i veganstvu na 15 edukativnih panoa. „Posjetitelji se osobito vole informirati o recepatima, poslušati preporuke knjiga i filmova te pročitati popis biljnih zamjena za namirnice životinjskog podrijetla. Pozivamo sve kome je stalo do životinja, vlastitoga zdravlja i planeta da s VegeSajma ne odu samo siti i punih torba, već i da prihvate ovaj događaj kao školu o zdravim navikama i suosjećanju, odnosno unesu u svoj život pozitivne promjene koje dolaze sa smanjenjem konzumacije životinjskih proizvoda ili još bolje potpunim prelaskom na veganstvo”, izjavili su Prijatelji životinja.

VegeSajam, foto: Prijatelji životinja

Na VegeSajmu će biti mnoštvo izlagača i restorana koji će osigurati za posjetitelje razne degustacije i promocije isključivo veganske ponude, a biti će postavljeni i stolovi pod suncobranima za sve one koji na licu mjesta žele probati veganske specijalitete iz libanonske ili japanske kuhinje, sočne burgere i wrapove te zasitna i fina variva ili se zasladiti osvježavajućim sokovima, fermentiranim čajevima s raznim okusima i tortama te kolačima.


Komentari