VEČERAS OBRATITE POZORNOST: Gradonačelnik Bandić dijeli poklone!

Screenshot: Facebook

U znaku velikog sportskog natjecanja koje se održava u Zagrebu sljedeće godine, gradonačelnik Bandić dijelit će plišanog maskotu – Hrkija. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u novogodišnjoj će noći od 23:45 sati do ponoći u sklopu glavne proslave na Trgu bana Josipa Jelačića zajedno s hrčkom Hrkijem, maskotom Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. (ESI) građanima darivati plišane maskote, hrčka Hrkija. Prije početka darivanja građana gradonačelnik Bandić i Hrki susrest će se u Maloj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića.

Darivanjem plišanih maskota Igara gradonačelnik Bandić i maskota Hrki građane će uvesti u 2016. godinu te ih podsjetiti na skoro održavanje najvećeg sportskog događanja u povijesti Republike Hrvatske koje će trajati od 12. do 25. srpnja 2016.

Hrki je kao nova maskota ESI-a naslijedio popularnog Zagija koji je bio zaštitni znak Univerzijade održane u Zagrebu 1987. Zbog 5000 studenata koji u Zagreb i Rijeku dolaze iz 45 europskih zemalja i to sa 250 različitih sveučilišta ESI će biti najveće sportsko sveučilišno natjecanje u Europi te najveći sportski događaj ikada organiziran u Hrvatskoj povijesti, veći od Univerzijade 1987. i Mediteranskih igara u Splitu 1979. Za razliku od Univerzijade, na kojoj su se natjecali predstavnici država, ESI će biti natjecanje europskih sveučilišta za koja će nastupati njihovi studenti do 28 godina starosti.


Komentari

loading...
-->