VEČERAS OBRATITE POZORNOST: Gradonačelnik Bandić dijeli poklone!

Screenshot: Facebook

U znaku velikog sportskog natjecanja koje se održava u Zagrebu sljedeće godine, gradonačelnik Bandić dijelit će plišanog maskotu – Hrkija. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u novogodišnjoj će noći od 23:45 sati do ponoći u sklopu glavne proslave na Trgu bana Josipa Jelačića zajedno s hrčkom Hrkijem, maskotom Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. (ESI) građanima darivati plišane maskote, hrčka Hrkija. Prije početka darivanja građana gradonačelnik Bandić i Hrki susrest će se u Maloj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića.

Darivanjem plišanih maskota Igara gradonačelnik Bandić i maskota Hrki građane će uvesti u 2016. godinu te ih podsjetiti na skoro održavanje najvećeg sportskog događanja u povijesti Republike Hrvatske koje će trajati od 12. do 25. srpnja 2016.

Hrki je kao nova maskota ESI-a naslijedio popularnog Zagija koji je bio zaštitni znak Univerzijade održane u Zagrebu 1987. Zbog 5000 studenata koji u Zagreb i Rijeku dolaze iz 45 europskih zemalja i to sa 250 različitih sveučilišta ESI će biti najveće sportsko sveučilišno natjecanje u Europi te najveći sportski događaj ikada organiziran u Hrvatskoj povijesti, veći od Univerzijade 1987. i Mediteranskih igara u Splitu 1979. Za razliku od Univerzijade, na kojoj su se natjecali predstavnici država, ESI će biti natjecanje europskih sveučilišta za koja će nastupati njihovi studenti do 28 godina starosti.


Komentari