Večeras ne propustite svečani mimohod s bakljama na Zrinjevcu

FOTO: Ivan Klindić

Svečani mimohod s bakljama u povodu obilježavanja 140 godina Hrvatskog crvenog križa i Svjetskog dana Crvenog križa održat će se danas.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, danas, 8. svibnja održat će se svečani mimohod s bakljama u povodu obilježavanja 140 godina Hrvatskog crvenog križa i Svjetskog dana Crvenog križa – Baklje za humanost od parka Zrinjevac, preko Trga bana Jelačića, Radićevom, kroz Kamenita vrata do Trga svetog Marka.

U 20,30 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, sudionike mimohoda pozdravit će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog crvenog križa Josip Jelić i ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava, nakon čega će se pridružiti mimohodu.

Ove godine Hrvatski crveni križ obilježava tri važne obljetnice – 140 godina postojanja i djelovanja na teritoriju današnje Republike Hrvatske, 65. obljetnicu dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od kako je HCK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.


Komentari