VEĆ TREĆA U SAMO JEDNOME TJEDNU! U zagrebačkoj Dubravi stvorila se nova rupa (FOTO)

PICMONKEY

Rupa, iako znatno manja i plića nego prethodne dvije, osvanula je na početku Suhajske ulice u Donjoj Dubravi.

U svega tjedan dana u Zagrebu su se otvorile dvije rupe, prva je, ona golema, nastala u ponedjeljak 4. travnja, a druga, nešto manja, u četvrtak 7. travnja. Početkom tjedna otvorio se krater na križanju Slavonske i Marohnovićeve, promjera pet metara i dubine sedam metara, dok je ona na Srednjacima u Ulici Vincenta iz Kastva, nešto manja, a ona je pak duboka jedan metar. No, u Facebook grupi ‘Zakaj volim Zagreb’ osvanula je slika već treće rupe ovoga tjedna.

Rupa, iako znatno manja i plića nego prethodne dvije, osvanula je na početku Suhajske ulice u Donjoj Dubravi. Premda je rupa za sada mala, na slici su jasno vidljiva ulegnuća i pucanje asfalta oko rupe koja kao da tek treba propasti.

rupa dubrava
Facebook ZVZ

 

Stručnjaci napominju kako nema mjesta panici

Građani su nakon nastanka prve dvije rupe vrlo brzo stvorili paniku, ali je situaciju smirila prof.dr. Snježana Mihalić Arbanas s Rudarsko-geološkog fakulteta koja je otkrila prave razloge zbog kojih zagrebačko tlo propada.

Zagreb propada zbog instalacija i građevinskih radova koji su povezani s instalacijama. Radi se o starim instalacijama, više desetljeća starim, tako da geologija ovaj put nije uzrok“, kazala je Arbanas. Otklonila je i mogućnost da na rupe utječu podzemne vode. “To je mogućnost, no za Zagreb je to manja mogućnost. Jer naše podzemlje je dosta homogeno i ne očekujemo nekakve takve pojave”, kaže Arbanas.

>>> MISTERIJ JE NAPOKON RIJEŠEN: Otkriven pravi razlog zašto se pod Zagrebom otvaraju rupe

>>> CIJELI GRAD NA NOGAMA: Otvorila se još jedna rupa u Zagrebu, stručnjaci ispituju uzroke! (FOTO)

>>> GIGANTSKA RUPA SKORO PROGUTALA AUTO: ‘Zadnji kotač vozila upao je u rupu, ali vozač je izašao neozljeđen’


Komentari