Već sutra spavamo kraće: Provjerite kakve nam sve nepogode nosi pomicanje kazaljki

Flickr

Neka istraživanja kažu kako baš tih sat vremena koje spavamo kraće može itekako poremetiti naš bioritam i izazvati nam niz zdravstvenih tegoba.

Stigao nam je onaj dan u godini kada moramo pogurnuti kazaljke na satu za jedan sat unaprijed. Većini ljudi ono zimsko pomicanje kazaljki ne pada tako teško jer se spava sat vremena duže, ali ovo ljetno pomicanje, koje ove godine pada 26. ožujka, a pomiče se sa dva sata na tri sata ujutro, može itekako zasmetati našemu organizmu.

Neka istraživanja kažu kako baš tih sat vremena koje spavamo kraće može itekako poremetiti naš bio ritam i izazvati nam niz zdravstvenih tegoba. Mnogi se znaju žaliti na neispavanost, na glavobolje, slabiju koncentraciju što na koncu može uzrokovati i veliki stres. Našemu tijelu potrebno je i do nekoliko dana, pa čak i tjedan dana da se navikne na novo računanje vremena, a to također može poremetiti bioritam našeg tijela jer je ono naviknuto spavati određen broj sati pa mu to može izazvati određeni šok.

Također, mnogi stručnjaci provodili su mjerenja koja kažu kako pomicanje vremena može uzrokovati i srčane probleme, a provedena su i mjerenja koja kažu kako je broj srčanih udara u vrijeme pomicanja kazaljki na ljetno vrijeme povečan za čak 25 %.

Stručnjaci stoga savjetuju da se u danima koje slijede nakon pomicanja vremena malo pripazi na količinu hrane i pića koje se unosi u organizam, savjetuju i kako tijelo ne treba izlagati prevelikim fizičkim naporima ili ukratko pustiti organizam nekoliko dana da se malo navikne na promijene.

>>> Evo tko je DOŠAO na ideju pomicanja KAZALJKI NA SATU i zašto

 


Komentari