Već su se i godišnja doba izmijenila: Rekonstrukcija remetinečkog rotora napokon kreće sljedeći tjedan… valjda

en.wikipedia.org

Nakon što su već prošli mjeseci i čak su se i godišnja doba izmijenila, Zagrepčani će, nadajmo se, dočekati rekonstrukciju remetinečkog rotora, najkritičnije prometne točke Zagreba, no u drugačijem obliku nego što se očekivalo.

Radovi će trajati 18 mjeseci, a prvo će se početi s uređivanjem pristupnih cesta kako ne bi došlo do prevelikih gužvi kada započnu 280 milijuna kuna vrijedni radovi na rotoru, piše Večernji.

Zasad će se raditi na Riječkoj ulici koja povezuje Kajzericu i Jadransku aveniju ispod Jadranskog mosta, a najavljena je i gradnja dva manja rotora na Kajzerici, na križanju Riječke i Remetinečke te Ulice Radoslava Cimermana i Žarka Dolinara. Sve bi, najavljuju pompozno, trebalo biti gotovo do iduće Nove godine.

Kada radovi na rotoru napokon započnu, rekonstrukcija će ići prema projektu iz 2009. godine koji je izradio danas već umirovljeni profesor dr. Damir Pološki a suradnicima Željkom Stepanom i Igorom Majstorovićem. Projektom je predviđeno je da će Jadransku aveniju i Aveniju Dubrovnik spajati dva tunela duga 280 metara koja će ići ispod tramvajske pruge, a rotor će biti semaforiziran i proširen izdvojenim trakovima za desno skretanje.

Naravno, građani su i više nego sumnjičavi jer su gužve svaki dan nesnosne i vozači imaju osjećaj kao da svaki putuju na more ili s mora u kolonama, a ne, primjerice, na posao u gradu u kojem žive. Bandić je još početkom godine obećavao dva mala rotora koja su trebala biti sagrađena najkasnije do proljeća, a tada je najavljivao i da će rekonstrukcija remetinečkog rotora krenuti u svibnju. No, eto, samo dva mjeseca kasnije građani čekaju Božju milost i žive u nadi da će rekonstrukcija napokon “iz lera staviti u prvu”.


Komentari