VEĆ JE NARUČENO 300 PACIJENATA! KB Dubrava od danas otvara vrata i za pacijente koji nisu oboljeli od korone

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Najveća covid bolnica, KB Dubrava u Zagrebu od ovog ponedjeljka 7. lipnja otvara svoja vrata i za pacijente koji nisu zaraženi korona virusa. Nakon dugih 217 dana, pročelnik te poliklinike dr. Jurica Maraković u izjavi za HRT otkrio je da će raditi sve ambulante- oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.

Već je naručeno 300 pacijenata

Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu. U KB-u Dubrava, najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 covid pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.

Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav.


“S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti”, kazao je dr. Maraković.

U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

U nedjelju 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u nedjelju zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja zaraze koronom, a na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.

Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana.

Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva.

Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.

Komentari