‘VAŽNO JE DA SU REŽIJE PLAĆENE’ Na jednoj stvari ipak rijetki štede: ‘Odrekli smo se puno toga…’

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Rekordna inflacija ne popušta u Hrvatskoj, a cijene posljednjih mjeseci odlaze u nebo. Od tog zabrinjavajućeg trenda nisu izuzete ni osnovne životne namirnice, koje malo po malo postaju svojevrsni luksuz.

Remen moraju stegnuti mnogi građani, a na Facebooku su nam čitatelji otkrili koliko mjesečno troše na namirnice, ali i na kojim artiklima najviše štede.

Neki tako kažu da upravo na hrani – ne štede.

Kuha se svaki dan racionalno, da se sve pojede. Ako ostane, bude za drugi dan. Nikad nisam bacala hranu. Ne mogu reći da štedim na nečemu, ali se sve odvagne je li potrebno. Pazi se na grijanje, na jeftiniju struju, na vodu. Odjeća se kupuje ako je potrebna, a ne ako mi se nešto sviđa, pa eto neka se nađe. Jedino što jako dobro biram je obuća, pogotovo zimska. I opet, ako je potrebno, a ne ‘eto ga novi model'”, otkrila nam je jedna čitateljica.

Druga čitateljica otkrila je koliko prosječno novca troši na hranu.

”Tisuću kuna tjedno, možda i više za peteročlanu obitelj, i to samo osnovno (mlijeko, meso, povrće, voće, namazi, pahuljice, ulje, joguurt, puding, kruh, sok, salama, sir…). Nikakve ekstra namirnice, ali se svaki dan kuha”, piše.

“Kombinira se”

Jedan je Zagrepčanin otkrio zanimljiv način na koji on ”štedi”. “Potrošim koliko mogu, a štedim na onome što nisam kupio“, jasna je njegova metoda.

“Na hrani ne štedimo. Skuha se varivo za dva dana, tako i umak, riža, žganci”, započeo je čitatelj pa nastavio: ”Kombinira se. Važno je da su režije plaćene i da ljubimac ima što treba, a odrekli smo se puno toga. Hrana se ne baca.”


Komentari