VAŽNA IZMJENA Zagreb obustavlja rad nekih cijepnih punktova i covid ambulanta, a evo i gdje

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” objavio važnu obavijest glede testiranja i cijepljenja protiv covid – 19 na području Zagreba.

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, ustvrdio kako su se bitno promijenile okolnosti vezane uz epidemiju bolesti COVID-19. Sukladno tome, donesena je odluka da se mogu ukinuti mjere vezane uz posebnu organizaciju rada epidemiološke službe, kao i posebne epidemiološke mjere. Uz to, privremeno se obustavlja i rad pojedinih COVID-19 ambulanti te testnih, kao i cijepnih punktova“, stoji u obavijesti, a novo radno vrijeme i cijepne punktove možete pogledati ovdje.

Foto: NZZJZ Dr. Andrija Štampar

Vikend korona – brojke

Također, u obavijesti se nalaze i najnoviji podatci o zarazi koronavirusom u Zagrebu. Pa je tako tijekom posljednja tri dana novooboljelo 110 osoba, a broj potencijalno oporavljenih je 251.627, što je 179 osoba više, nego u petak.

U bolnici su od ove bolesti preminule četiri osobe. U petak, 3. lipnja  na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljene su 54 osobe, od kojih 13 prvom, a 37 booster dozom. U subotu i nedjelju nije bilo cijepljenja.

Komentari