(FOTO) Kako su vatrogasci iz DVD Trnje spašavali poplavljene Ravnice: ‘Dečki, hvala vam!’

Facebook/DVD Trnje

Zbog nevremena koje je u srijedu pogodilo dijelove Zagreba, zabilježeno je tridesetak intervencija ispumpavanja vode iz prostora u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni.

Voda je ispumpavana i u zgradi zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, KBC-u Zagreb i Klinici za plućne bolesti Jordanovac, a za to su angažirana i dobrovoljna vatrogasna društva.

Jedno od dobrovoljnih vatrogasnih društava, ono iz Trnja, interveniralo je i na Ravnicama gdje su ispumpavali vodu iz podrumskog stana naše čitateljice unatoč činjenici da nisu bili upućeni na ovu lokaciju.

Naime, dečki iz DVD Trnje prvotno su upućeni na intervenciju u Trnavu, nakon čega su intervenirali u stambenoj zgradi na Ravnicama.

Tijekom ove intervencije dobili su i informaciju o poplavljenom stanu naše čitateljice te su se momentalno uputili na njezinu adresu. Stan je bio potpuno potopljen.

“Budući da smo bili na putu s posla u trenutku kada je voda prodrla u naš stan, kada smo stigli doma nismo uopće mogli ući unutra. Iz Hitnih intervencija su nas odbili, uz obrazloženje kako ne mogu ništa dok kiša ne stane. Javna vatrogasna postrojba Zagreb nije imala cijevi za ovu intervenciju, a njihovi vatrogasci bili su raspoređeni na brojne druge lokacije diljem Zagreba. Na sreću, dečki iz DVD Trnje su došli čim su čuli za našu situaciju te su nam ispumpali vodu iz stana koji je poplava potpuno uništila”, objašnjava naša čitateljica te dodaje kako je ovim putem htjela uputiti javnu zahvalu vatrogascima koji su unatoč brojnim intervencijama tog dana pronašli vremena i za njih.

Inače, DVD Trnje tog je dana imalo tri intervencije u ovom kvartu te su još jednom dokazali da Zagreb na njih uvijek može računati.

Komentari

Komentari