‘VATROGASAC MIKI’: Bandić objasnio zašto gradi tolike fontane

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

I  dok mi ostali “ćorimo”, Bandić je već u punom pogonu, bar tako on kaže.

“Ranije se dignem. Vi dok ćorite, ja se dignem, dok vi tarete krmelje, ja posadim dva reda raštike.”

Rekao je Milan Bandić 2014.godine, i otkrio da je to tajna njegovog uspjeha. On je gradonačelnik, vrtlar, vatrogasac i graditelj fontana. Dvije godine nakon te famozne izjave saznao je što se o njemu i njegovim fonatnama piše na društvenim mrežama, odnosno da ga se naziva hidromanijakom. Odlučan je u tome da tim glasinama stane na kraj, otkrio je zašto gradi tolike fontane.

“Nisam ih gradio bez veze. Nikad ne delam bez veze. Svih 600 fontana povezat ćemo posebnim podzemnim i nadzemnim kanalima s gradskim vrtovima. Postat ćemo mala Venecija, veća od velike Venecije. Kao vrtlar znam koliko je našim sugrađananim važno da mogu zalijevati vrtove. Posebno preko ljeta. One pumpe koje smo postavili po gradskim vrtovima prije deset godina su zastarjele. Moramo ići u korak s vremenom i zato ćemo gradske vrtove navodnjavati vodom iz gradskih fontana”, poručio je Milan Bandić odlučno demantirajući glasine da ima vodeni poremećaj.

Fontane će, između ostalom koristiti i za pranje ulica i trgova te eventualno za gašenjene požara, ako, ne daj Bože, do njih dođe.

“Svaki trg će se prati vodom sa svoje fontane. To je samoodrživo pranje i velika ušteda”, rekao je gradonačelnik.

“Uzmete pumpu, stavite je u fontanu, spojite šmrk i pereš do mile volje. Ekološki je, zdravo, napredno… Nema boljega. Ako to tak delaju po svetu možemo i mi” zaključio je Milan Bandić.

>>> Bandić predlaže manje novca za fontane, a više za socijalna davanja

>>> GRADONAČELNIK PUSTIO U RAD NOVU FONTANU: Izjavio da ih u Zagrebu fali još barem 40


Komentari