’VATRENO KRŠTENJE’ TURISTIČKE COVID AMBULANTE: Prvog dana došao jedan zaraženi, stvarale se gužve, sustav podbacio

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

U Domu zdravlja Siget u Novom Zagrebu, u ponedjeljak je s radom započela turistička covid ambulanta. U istoj se naime organizira testiranje turista, ali i Zagrepčana, ukoliko to žele. Cijene brzog testa za ove prve iznosi 75 kuna, dok za ove druge 41,30 kuna, ako dolaze bez uputnice liječnika dakako.

Prvog dana, bilo se pedesetak zainteresiranih, a jedan testirani bio je i pozitivan. Riječ je o Zagrepčaninu. No, to nije ono što su svi oni upamtili. Naime, ambulanta se našla u svakodnevnim tehnološkim problemima. Kako javlja RTL, ljudi su se žalili jer dugo čekaju, ali i zato jer im tijekom usluge printer nije radio, čitač kartica je zakazao…

U nekom trenutku nisu se mogle ni ispisati covid potvrde već samo nalazi, a upravo po potvrde došli su turisti koji dalje putuju u SAD, Njemačku, BiH ili se pak vraćaju u Italiju.

Iz ambulante pak umiruju, sutra će, govore, već biti bolje, a ističu i kako je potražnja velika. Iz tog razloga, od 8 do 11 sati rade se brzi antigneski testovi, a nakon toga sve funkcionira kao turistička ambulanta, za sve zdravstvene probleme u kojima bi se turisti mogli naći.


Komentari