VATRENI JE NA IZLAZNIM VRATIMA! Nema amnestije za onu sramotu, ako treba – sve će potjerati!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ne stišava se bura oko ispadanja Barcelone u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola. Epski preokret koji je Redse odveo do velikog finala u katalonskom klubu ostavio je samo prah i pepeo. Od idilične atmosfere koja je krenula matematičkom potvrdom naslova španjolskog prvaka do kaosa u kojem se sve klupske strukture sada nalaze prošlo je jako malo vremena. Bili su slavljeni od cijelog svijeta za vrlo dobru sezonu, bili su u igri za trostruku krunu… A onda je sve palo u vodu.

Liverpool je na Barcina tri odgovorio s njegova četiri pogotka i tu je nastao kaos. Uprava kluba s Camp Noua jasno je poručila gotovo svim igračima prve momčadi da nitko nije nedodirljiv i da nema opravdanja za onakvu igru. Prvi bi “glavom” trebali platiti trener Ernesto Valverde čiji se odlazak očekuje na kraju sezone, kao i Philippe Coutinho, jedan od najvećih tragičara kad je o igračima riječ.

Jako loše je uzvratni susret na Anfieldu odigrao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Njegova budućnost u Barceloni ionako je bila neizvjesna budući da se maksimalno otezalo s potpisivanjem novog ugovora. Sad je puno jasnije da do produljenja suradnje neće doći i da će mu Jordi Bertomeu teško oprostiti “nulu” kojom su ga ocijenili brojni španjolski novinari.

Priznati španjolski sportski list Mundo Deportivo već je napisao tekst u kojem još jednom spominje mogućnost Rakitićevog prelaska u redove Intera. Novi trener milanskog kluba Antonio Conte volio bi ga vidjeti u momčadi, a odšteta za Raketu mogla bi iznositi pedesetak milijuna eura. Iako je Hrvat već nekoliko puta izrazio želju za ostajanjem u katalonskoj prijestolnici, taj je scenarij sve manje realan.

Ne pomaže Rakitiću ni to što je odmah nakon debakla u Liverpoolu otišao na feštu u Sevillu. Tamo se slikao s predsjednikom svog bivšeg kluba, a navijači su njegove profile na društvenim mrežama obasuli negativnim komentarima. Taj čin razljutio je i upravu…


Komentari