Vatavuk odgovorio na optužbe Dijane Zadravec: ‘Sve je izvučeno iz konteksta i neistinito prikazano’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Bivša je predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, rekla na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije da je v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk, sebe na sastanku na radiologiji usporedio s Hitlerom, a svoje liječnike Hitlerovim generalima.

“Sastanak koji je Vatavuk održao s radiolozima i inženjerima radiologije usporedio je sa sastancima koje je Hitler imao s generalima, aludirajući na radiologe, i vozačima, misleći na inženjere radiologije, prije okupacije Francuske”, otkriva Zadravec dodajući da je Vatavuk istaknuo da je između generala i vozača još puno raznih gradacija vojnika, ali da je Hitler poslije generala imao sastanak s vozačima, jer su mu oni najvažniji za Blitzkrieg.

“Sablažnjeni smo moji kolege i ja da osoba iz javnog prostora koja vodi javnu bolnicu upotrebljava nacistički i fašistički vokabular i opčinjen je nacističkim simbolima, pa je tako ‘važnije’ predstojnike klinika nazvao jastrebovima koji su tražili moju smjenu”, objašnjava Zadravec u današnjem saslušanju u Saboru.

Kako prenosi N1, poslan je i upit KBC-u Sestre milosrdnice, u kojem se zahtijeva komentar na tvrdnje koje je Zadravec iznijela.

“Sve vezano za ranije iznesene tvrdnje i izjave dr. Zadravec kao v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice su javno iznesene u službenim priopćenjima proteklih dana i nemamo tome što dodati. Vezano za vaše pitanje i ostalo što je iznijela je potpuno izvučeno iz konteksta i neistinito prikazano”, odgovara v.d. ravnatelja Vatavuk.

Podsjećamo da je Zadravec smijenjena s mjesta šefice Zavoda za radiologiju, a neki je dan dobila i opomenu pred otkaz.


Komentari