VAŠA SE DOBROTA CIJENI: Dodijeljene zahvalnice najplemenitijim Zagrepčanima koji su darivali krv

FOTO: zg-magazin.com.hr

Zagrepčanima koji su darivali krv po 35, 50, 55, 75, 100, 125 i 200 puta dodijeljene zahvalnice.

Svečanosti je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, zahvalivši se svim darivateljima krvi,  istaknuo kako se radi o dobročiniteljima kojima treba odati počast, jer to rade iz ljubavi i na dobrobit onima kojima krv život znači.

“Do kraja godina osobno ću u gradskoj palači Dverce primiti darivatelje koji su krv dali krv više od 50 puta”, najavio je gradonačelnik te dodao kako će im tom prilikom biti uručena Medalja Grada Zagreba.

Inače, akciju dobrovoljnog darivanja krvi Crveni križ grada Zagreba prvi je puta organizirao u tvornici Franck prije 63 godine, odnosno 2. studenoga 1953. i od tada je zdravstvo grada Zagreba opskrbljeno na vrijeme i s dovoljnim količinama krvi. Navedeno se ne bi moglo osigurati bez solidarnosti i plemenitosti Zagrepčana koji se redovito uključuju u akcije darivanja krvi, prenosi zg-magazin.com.hr.

>>>DAN DARIVATELJA KRVI: Povedite prijatelje i djecu u Petrovu tri

FOTO: Zagreb.hr
FOTO: Zagreb.hr

Delegacija grada Passignana sul Trasimena u Zagrebu

U povodu Nacionalnog dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je danas, u Gradskoj upravi,  predstavnike grada Passignana sul Trasimena koje je predvodio gradonačelnik Ermanno Rossi.  Delegacija je u posjetu Zagrebu radi dugogodišnje suradnje s nekadašnjom Općinom, a sada Gradskom četvrti Susedgrad i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb.

Na sastanku je bilo riječi o prijateljstvu gradova kao i o bogatoj uspješnoj suradnji talijanskih udruga AVIS (Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi) i AIDO (Udruga dobrovoljnih darivatelja organa) s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb koja traje već 40 godina, a u okviru koje je organizirana razmjena posjete djece iz Passignana i zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te mladih volontera Crvenog križa Zagreb.

Gradonačelnik Rossi istaknuo je kako grad Passignano izrazito cijeni ovo prijateljstvo koje se postepeno razvijalo suradnjom dobrotvornih udruga, napomenuvši da Grad Zagreb u Passignanu ima svoj vrt. Predajući ključeve grada zamjenici gradonačelnika Vesni Kusin, gradonačelnik je također izrazio nadu da će se prijateljstvo između gradova na neki način i formalizirati.

Zaželjevši gostima ugodan boravak u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako se ovo prijateljstvo u konkretnoj suradnji istinski živi i održava te izrazila vjeru u daljnje uspješno provođenje humanitarnih akcija.

Uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba, sastanku su prisustvovali Katarina Milković, pomoćnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, dr. Slavko Antolić, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo i Vesna Šimić, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika.

Komentari