Vaša djeca vole lego i mobitele? Ova radionica je stvorena za njih

Foto: Hrvatsko dizajnersko društvo

Okrenuto prema djeci i njihovo upoznavanje s dizajnom, Hrvatsko dizajnersko društvo (Boškovićeva 18) u subotu 23. travnja, održava besplatnu radionicu “Lego – Stop animacija”.

Ljubav prema igranju s lego kockicama i fotkanjem mobitelom, bit će sve što je potrebno kao preduvjet za učenike od petog do osmog razreda kojima je radionica namijenjena.

Cilj radionice je zainteresirati djecu i mlade za upoznavanje s tehnikom animacije te videa kao kreativnog medija.

Polaznici će biti upoznati s konceptom storyboarda, osnovama režije, scenografije, postavljanje kamera i svjetla te vježbanje malih pomaka kojima će se oživjeti lego čovječuljci. Radionica će završiti s kratkim filmom polaznika.

Radionica počinje u subotu od 10 sati, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se do petka, 22. travnja, do 15 sati na mail [email protected] te potpisati suglasnost roditelja za participaciju.

Voditeljica radionice je Nina Klarić, koja je na Grafičkom fakultetu završila Dizajn grafičkih proizvoda.

Najviše se bavi videom, fotografijom i animacijom u smjeru dizajniranja, snimanja, montiranja i kolažiranja materijala.

Također je surađivala na videospotovima glazbenika kao što su 2Cellos, Jinx, Vatra, Lidija Bajuk, Ansambl Lipe, kao i na raznim promidžbenim i dokumentarnim videima, umjetničkim instalacijama, performancima i izložbama za kulturne promocije.

Komentari