‘VAŠ ĆE OTAC ISPAŠTATI’ Vlasniku teretane na Trešnjevci prijeti nekoliko godina zatvora, planira se prosvjed

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U ponedjeljak ujutro policija je privela vlasnika teretane Quantum Premium Gym Andriju Klarića na zagrebačkoj Trešnjevci jer je otvorio objekt suprotno protuepidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vlasnik teretane odveden je u prostorije VII. PP u Nehajskoj, kako je čula jedna od klijentica koja se zatekla u teretani u trenutku uhićenja. Policajci su rekli kako mu prijeti i do 3 godine zatvora zbog kaznenog djela svjesnog širenja zarazne bolesti.

Trešnjevčani se ne mogu načuditi brojnosti policije koja je rano ujutro došla u inače vrlo miran dio u II. Zagorskoj ulici. Policajci su na teren izašli s najmanje šest patrolnih vozila među kojima je bio i policijski terenac, a uz to su izašli na teren i inspektori u civilu. Jedan od njih porazgovarao je sa Klarićevom kćeri Dugom te joj rekao da pripremi očeve osobne stvari i donese u policijsku postaju.

Odmah nakon objave vijesti o policijskoj akciji, ispred teretane počeli su se skupljati i građani kako bi, rekli su za Jutarnji, dali podršku vlasniku i izrazili svoje nezadovoljstvo mjerama koje smatraju nelogičnima.  Svi će oni prosvjedovati u srijedu na Trgu, no manje prosvjedne akcije na Trešnjevci, koje još nisu htjeli otkriti, namjeravaju i danas.

To je načuo jedan od policijskih inspektora pa je Klarićevoj kćeri Dugi rekao: “Nemojte to raditi, poslali ste jasnu poruku, a vaš će otac ionako dovoljno ispaštati zbog toga”. U policiji su joj najavili da će njezin otac biti pušten nakon potrebne procedure.

Većina policajaca je u međuvremenu napustila mjesto događaja. Trenutno se ispred teretane nalazi samo jedno patrolno vozilo te dva policajca koji stoje pred ulazom. Slučaj je za N1 komentirao i Hrvoje Bujas iz udruge Glas poduzetnika, koji cijeli slučaj uhićenja vlasnika teretane opisuje kao “nevjerojatan”.


Komentari