VAPAJ OČAJNE MAJKE: ‘Ovo je životarenje, dobri ljudi ako možete, pomozite!’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Često ostanu gladni.

Tihana Kučiš (27) iz Plinarskog naselja u Zagrebu ima tumor na lijevom jajniku.  Trenutačno prima kemoterapiju zbog koje neće moći raditi sljedeće dvije godine. Ona živi s nevjenčanim suprugom Smajom i njihovo šestero djece u jednoj sobi u trošnoj baraci u Zagrebu, piše 24sata.

“Baraka u kojoj živimo ima svega 22 kvadrata. Ovdje nemamo adekvatne uvjete za život. Sve što želim za svoju djecu je normalan dom, da su nahranjena i da se više ne razbolijevaju. Nedostaju nam hrana, odjeća i obuća za djecu te namještaj”, započela je svoju priču Tihana..

U baraci griju samo dnevni boravak u kojem provode najviše vremena. Djeca spavaju na kauču, a ona i suprug na podu. Vodu iz slavine nije pitka, puna je pijeska, zbog čega djeci izbijaju rane na ustima. Njihovi prihodi iznose samo 2800 kuna socijalne pomoći. Hrane se u pučkoj kuhinji.


Ako možete, pomozite!

“Ovo nije život, ovo je životarenje. Jako često ostanemo gladni. Djeca se nemaju gdje okupati, kupaonica je u jako lošem stanju. Zimi je užasno hladno, a mi umjesto prozora imamo šperploču. Želim da djeca imaju pravi dom i normalne uvjete za život’, rekla je Tihana.

Djeca Amela (8), Gabrijel (10) i Gabrijela (13) idu u osnovnu školu, a najstariji Sandi (14) u srednju školu. Djeca dobivaju same petice i četvorke, a dvanaestogodišnja Sandra je dijete s teškoćama u razvoju. Pohađa odgojno-obrazovni centar Osnovne škole Nad lipom, a najmlađi član obitelji šestogodišnji Ibrahim trebao bi iduće godine krenuti u osnovnu školu.

“Ne treba nam mnogo. Znamo da je danas svima teško. Dobri ljudi, ako možete, pomozite! Samo hoću da mi djeca imaju što jesti i da budu na toplom“, zavapila je Tihana dodavši da im je potrebno ono najosnovnije: da imaju hrane, odjeću i obuću.

Oni koji žele pomoći mogu je kontaktirati na telefon 097/6002480, a stvari možete donijeti na adresu Plinarsko naselje 14, 10000 Zagreb.

Komentari