VANĐELIĆ SE NE ŠALI! U Fond za obnovu od potresa doveo je bivšeg krim-policajca

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Otkako je preuzeo mjesto ravnatelja Fonda za obnovu od potresa, Damir Vanđelić pridobio je veliku pažnju javnosti zbog čvrstog deklariranja sebe kao velikog borca protiv korupcije. Najavio je kako će Fond imati i poseban Odjel za sprečavanje prijevara.

Taj je odjel Vanđelić ustrojio po uzoru na privatne tvrtke među kojima je i Adris u  kojem je bio član uprave do dolaska u Fond. Direktor Odjela za sprečavanje prijevara u Fondu postao je Davor Iljkić. Riječ je o čovjeku koji ima reputaciju velikog i međunarodno priznatog stručnjaka u borbi protiv korupcije i gospodarskog kriminala. Dosad je radio u MUP-u kao krim-policajac.

Iljkić je autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka iz oblasti gospodarskog kaznenog prava. Magistriao je na poslijediplomskom studiju iz kaznenopravnih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a bavi se kaznenim i gospodarskim kaznenim pravom. Certificirani je istražitelj za sprečavanje i otkrivanje gospodarskih kaznenih djela i korupcije.

Osim što će Iljkić paziti da nema prijevara i korupcije, u Fondu koji će uskoro početi objavljivati javna nadmetanja, sukladno Zakonu o javnoj nabavi izrađen je i popis gospodarskih subjekata koji zbog sukoba interesa ne smiju sklapati poslove s Fondom.


Komentari