Vanđelić ostaje na čelu Fonda za obnovu? Natječaj za navedenu poziciju se poništava

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iako su mnogi predviđali kako će Damir Vanđelić nakon završetka natječaja biti maknut s mjesta privremenog ravnatelja Fonda za obnovu, te da će navedeno mjesto dobiti neki od njegovih konkurenata, čini se će na navedenoj poziciji ostati i do iza lokalnih izbora.

Naime, neslužbeno se doznaje kako je natječaj poništen, a ministar graditeljstva Darko Horvat objasnio je i što može utjecati na navedeno, a to je da “okolnosti u kojima smo se nalazili u trenutku raspisivanja natječaja nisu jednake onima danas”, prenosi Jutarnji. S obzirom na razoran potres na petrinjskom području koji je ostavio trag i na Zagreb, to je promijenilo koncept organiziranja obnove.

“To je i jedan od razloga zbog kojih smo u Zakon i Program mjera uveli ingerenciju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji će djelovati na području Banovine. No, ne želim u ovom trenutku ništa prejudicirati. Postoji stručno povjerenstvo koje je nadležno napraviti svu potrebnu analizu te ćemo na temelju toga donositi daljnje odluke”, tvrdi Horvat.

Podsjetimo, rezultat natječaj Upravno vijeće fonda trebalo je objaviti ovaj tjedan, a Vanđelić je bio privremen ravnatelj no i izgledan izbor za stalnog ravnatelja, sve dok nije odbio ponudu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića da bude njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Upravo je poništenje natječaja jedan od načina da HDZ kupi vrijeme i navedeno ne izgleda kao osveta Vanđeliću.

Navedeno Vanđelić nije htio komentirati, te je samo kratko rekao kako čeka rezultate.

 


Komentari