Uznemirujuća ispovijest studentice: ‘Profesor me primio ispod stražnjice, ja sam se stresla i ustuknula, šokirana’

Rodilje su ispričale nevjerojatna i teška iskustva (Foto: Shutterstock)

Niz ispovijesti o zlostavljanju i seksualnom uznemiravanju svakodnevno dolaze u javnost. Tako je sada 24sata objavio svjedočanstvo studentice sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

“Ništa nije dalo naslutiti da na tome mojem liberalnom fakultetu rade i predatori, mizogini bahati muškarci koji sebe smatraju bogovima i koji će svoju poziciju iskoristiti kako bi dobili ono što žele. No svako malo su isplivavale nove priče, postajale su javnim tajnama, pričalo se o tim profesorima po studentskom klubu, na kavama, tulumima… Ja sam imala sreću da nisam doživjela fizički napad. Isto tako, imala sam nesreću čuti komentare na svoj račun od kojih bih se naježila, razljutila, povraćalo mi se, imala sam tu nesreću da me profesor pokušava ispipati. Izbjegavala sam tog profesora koliko sam mogla”, ispričala je studentica.

Tvrdi i kako se za tog profesora znalo da voli mlade djevojke u suknjama te je inzistirao da takve dolaze na ispit.

Opisala je i scenu s upisivanja ocjene na fakultetu.

“Kad sam napokon došla na red, u kabinetu su bili profesor i još dvojica kolega. Pozdravila sam, profesor me odmjerio od glave do pete i napravio grimasu, nakon koje je uslijedio komentar:

‘Kolegice, zašto skrivate noge pod tim hlačama?’

Ignorirala sam to koliko sam mogla i dala mu svoj indeks. Kolege su samo pogledali u pod, i njima je bilo neugodno.

‘Kolegice, zametnuo sam naočale, što ovdje piše’, pitao me i pokazao na ispit”, opisala je svoje iskustvo.

‘Stresla sam se i ustuknula’

Detalji koje je dalje otkrila su užasni.

“Čim sam se približila, kako sam ja stajala, a on je sjedio, ruku je stavio na pozadinu mojeg bedra, odmah ispod stražnjice.

Stresla sam se i ustuknula, šokirana”, rekla je studentica.

Sve je otišla prijaviti pročelniku, na što je dobila nevjerojatan odgovor.

“Jeste li sigurni kolegice, to su teške optužbe na račun profesora koji nas je sve zadužio”, rekao joj je.

Na to je odgovorila kako je sigurna.

“Dobro, znate da sad kao odsjek nismo u zavidnoj situaciji, ni na fakultetu nije bajno… Pričat ću ja s njim, Vi to zadržite za sebe da ne biste imali problema”, kazao joj je.

Taj je profesor otišao u mirovinu, ali njegov sin predaje na drugom odsjeku.

“Za njega se zna da voli plavuše. To nije nešto što bi itko trebao znati o svojem profesoru, ali eto, mi znamo. Znamo jer je to komentirao na glas, plavim kolegicama je slao poruke, pozivao ih na kave, govorio im da mu se sviđaju. Profesor, oženjen čovjek s djecom.

Za kolegu s njegova odsjeka smo sve znale kako izgleda njegov penis. Također, nešto što ne biste trebali znati o profesoru. Ali znamo jer bi čovjek došao u studentski klub, pričao sa studenticama, popio koju i nabacivao im se. Bio je neugodan i sve smo se micale od njega. Kad bi popio previše, skidao bi hlače i bokserice te mlatarao penisom po zraku. Uzoran akademski građanin, profesor na jednom fakultetu”, ispričala je studentica.


Komentari