UZNEMIRENI SVJEDOK EKSPLOZIJE: ‘Grunulo je, ženi je iz leđa šikljala krv’

Foto: Ivan Ramađa

Još nepoznati počinitelj aktivirao je ručnu bombu u blizini Glavnog kolodvora.

Iz PUZ-a su potvrdili da je došlo do eksplozije u 7 sati i da se najvjerojatnije radi o ručnoj bombi.

Nekoliko automobila je oštećeno, a ozlijeđena je 76-godišnja Dušanka P.

“Supruga je bila naručena kod zubara u Runjaninovoj i kad je prolazila cestom nešto je grunulo. Ona nije ništa vidjela, samo je prolazila cestom kad je puklo. Izvadili su joj geler od bombe iz leđa. Još nije došla k sebi, u šoku je, ali bit će dobro”, rekao je njen suprug Ivan P. za Jutarnji.


Ozlijeđena žena živi nedaleko od mjesta eksplozije.

Foto: Ivan Ramađa
Foto: Ivan Ramađa

Svjedok je pokušao pomoći ozlijeđenoj ženi

Svjedok eksplozije za Index je ispričao kako se sve odvijalo.

“Bio sam od svega udaljen 20 metara. U tom trenutku mi je prišla jedna gospođa i rekla mi je ‘daj mi vidite s leđa’,  i s te strane leđa joj je šikljala krv“, priča svjedok nemilog događaja.

Ozlijeđena Dušanka svjedoka je zamolila da joj pomogne, a on joj je na ranu stavio maramice. Svjedok je potom otišao u dućan, a kada se vratio nje više nije bilo.

“Naravno da sam se osjećao uplašeno. Grunulo je kod raskrižja Unske i Bednjanske. Uznemiren sam još uvijek. Bila je mir i tišina, nije prolazio nikakav auto, nikakav motor, da bi netko bacio bombu. Bila je tišina, grunulo je, okrenuo sam se i vidio asfalt koji je bio oštećen. I na jednom automobilu su stakla potpuno popucala”, ispričao je za Index.

Foto: Ivan Ramađa
Foto: Ivan Ramađa

Razlog eksplozije

Neslužbeno se doznaje kako je eksploziji prethodio sukob vlasnika Industry bara i njegova najmoprimca koji traje još od prošle godine. Vlasnik prostora sklopio je višegodišnji ugovor o najmu sa ugostiteljem koji ima sjedište tvrtke u Stolačkoj ulici na Knežiji, ali je već nakon godinu dana od njega zahtijevao da izađe iz prostora, što je on odbijao.

U međuvremenu su navodno rezani i kablovi, bilo je i više verbalnih sukoba koji su jutros kulminirali obračunom koji je okončan aktiviranjem eksplozivne naprave. Dio Bednjanske ulice blikiran je tijekom očevida, a pozvani su i vlasnici oštećenih vozila.

Foto: Ivan Ramađa
Foto: Ivan Ramađa

>>> JE LI ZAGREB SIGURAN? Popisali smo sve eksplozije koje su odjekivale gradom u zadnjih 10 godina

>>> BLIZU GLAVNOG KOLODVORA ODJEKNULA EKSPLOZIJA: Jedna osoba je ozlijeđena

>>> OZLIJEĐENA JE ŽENA: Eksplozija bombe uzburkala Zagreb (FOTO)

Komentari