(FOTO/VIDEO) UŽIVO Ruše simbol zagrebačkog potresa: ‘Konačno se miče ovaj sigurnosni problem!’

Foto: Zagreb.info

U subotu ujutro započelo je rušenje zgrade na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice koja je jedna od najgore oštećenih zgrada u zagrebačkom potresu.

“Imovinski odnosi su vrlo komplicirani, tako je bilo i sa ovom zgradom”, rekao je dogradonačelnik Luka Korlaet na mjestu rušenja zgrade koja je bila jako oštećena u potresu, a postala je simbolom zagrebačkog potresa.

“Problem ove zgrade nije bio na Gradu nego na neriješnim imovinsko-pravnim odnosima koji su spriječili i ranije uklanjanje ove zgrade”, rekao je Korlaet.

“Konačno se miče ovaj sigurnosni problem!”, zaključio je dogradonačelnik Korlaet.

Dvogodišnjica potresa idući tjedan

“Idući tjedan ide jedan dokument koji se zove Cjelovita obnova, a u  njemu će biti prijedlozi kako obnoviti zagreb, kako riješiti imovinsko-pravne odnose”, najavio je Korlaet i rekao da će u njemu biti predložena rješenja za obnovu privatnih stambenih zgrada koje već dvije godine čekaju na obnovu.

Dio grada gdje se ruši zgrada zatvoren je od sinoć, a zbog rušenja i čišćenja, bit će zatvoren sve do nedjelje kasno navečer. Prema najavama s lica mjesta, rušenje zgrade trajat će nekoliko dana.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Petrinjska ulica, na dijelu od Boškovićeve do Đorđićeve zatvorena je za sav promet do nedjelje u 20 sati. Zatvoren je i dio Đorđićeve u zoni raksrižja s Petrinjskom.

Uskoro opširnije…

Komentari