UŽIVAJTE U LIJEPOM VREMENU DOK MOŽETE: Za sutra objavljen žuti alarm, a evo kada stiže proljepšanje

Picmonkey

Ovako lijepi dan jednostavno se mora iskoristiti jer nam već u ponedjeljak stiže pogoršanje vremena.

Nedjelja će biti uglavnom sunčana i topla, a ponegdje i vrlo topla. U većini predjela moguća je i mala naoblaka, na jugu će biti vedro, dok će u kopnenim predjelima zapuhati i slab jugoistični vjetar. Na Jadranu je pak moguć slab sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Prijepodnevne temperature zraka na kopnu kretat će se oko pet u gorskim predjelima i oko 13 na istoku zemlje, na moru od 13 pa čak do 22 na krajnjem jugu. Što se tiče najtoplijeg dijela dana očekuje se temperatura između 22 i 27 stupnjeva Celzijevih.

Stiže nevrijeme

Idealna je ovo prilika za izaći iz kuće i uživati u aktivnostima, šetnji, roštilju, a još je k tome i vikend. Ovako lijepi dan jednostavno se mora iskoristiti jer nam već u ponedjeljak stiže pogoršanje vremena. Za veći dio Hrvatske, uključujući i zagrebačko područje, meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog mogućeg jakog grmljavinskog nevremena.

Meteoalarm
Meteoalarm

Nemojte da vas zavara sutrašnje jutro jer će još biti dijelomice pa čak i pretežno sunčano, ali poslijepodne naglo stiže naoblačenje s kišom, a ponegdje i s izraženijm pljuskovima s grmljavinom. Krenut će naprije na sjevernom Jadranu, a potom se kroza dan širiti po obali i prema Zagrebu. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, najniža jutarnja temperatura bit će od 8 do 13, na moru od 13 do 17 °C, a dnevna uglavnom od 21 do 27 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku tjedna proljepšanje

U utorak će se nastaviti promjenljivo vrijeme, što znači da će biti i povremen kiše, ali će biti i sunca. Takvo će se vrijeme zadržati, prema sadašnjim, prognozama DHMZ-a, sve do četvrtka kada stiže znatno proljepšanje.

DHMZ
DHMZ

To pak znači kako nas i sljedećeg vikenda čeka izuzetno lijepo, vedro i toplo vrijeme.


Komentari