UŽAS U ZAGREBAČKOM VRTIĆU: Troje djece završilo u bolnici s opeklinama od kipuće vode!

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Hitno prevezeni u Klaićevu s opeklinama na rukama i nogama.

U eksperimentu s vrućom vodom troje malodobne djece zadobilo je opekline prstiju na rukama i nogama. Do nesreće je došlo jučer u zagrebačkom Dječjem vrtiću Vrbik na Prisavlju 4, kada su prilikom pokusa o agregatnim stanjima, kojeg su radili s odgajateljicom, djeca iz znatiželje prolila vrč s vrelom vodom po sebi. Po djecu je brzo stigla hitna pomoć, a prevezeni su s opeklinama u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Djeca su na svu sreću prošla s lakšim opeklinama i posljedica vjerojatno neće biti, dvoje od troje djece, u dobi od četiri i pet godina, zadržano je u bolnici dok je treći malac pušten na kućnu njegu uz ambulantsko liječenje. “Sutra ćemo kod previjanja vidjeti kakve su opekline, no predviđa se da će tu bit od 7 do 10 dana, no za očekivati je da će proći bez ili uz minimalne posljedice”, rekao je dr. Bahtijarević, prenosi Večernji. Napomenuo je i kako se opekline kod djece trebaju shvatiti vrlo ozbiljno jer mogu izazvati veća oštećenja drugih organa i izazvati traume.

Davorka Crnković, ravnateljica vrtića, kazala je kako su djeca s odgajateljicom radila pokuse o agregatnim stanjima i kako je radnica pogriješila stavivši kipuću vodu u vrč. “Djeca ko djeca bila su radoznala, netko se malo više nagnuo i prolio vrč. Roditelji su za sada zadovoljni jer smo reagirali brzo i djecu poslaili u bolnicu. Odgajateljica je u stresu i šoku, bit će joj pružena psihološka pomoć”, izjavila je ravnateljica Crnković.

 

Mališane je danas posjetio i Milan Bandić koji im je donio igračke i slatkiše.

“Tek treba vidjeti što se točno dogodilo i u tijeku je postupak utvrđivanja odgovornosti”, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako je ipak najvažnije da se djeca osjećaju dobro.

Radi se o opeklinama prvog stupnja, koje su djeca zadobila na površini od 7 do 10% tijela, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum koja je objasnila da su, prema riječima dr. Bahtijarevića, rane uredne i očekuje se da dječaci neće imati vidljivih ožiljaka, a iz bolnice bi trebali biti otpušteni već krajem tjedna.


Komentari