Užas kod Zagreba: Netko je zakopao živog psa i zasuo ga kamenjem i zemljom, otkopavali su ga sat vremena. Nažalost, maleni nije preživio…

FOTO: Noina Arka

Udruga Noina arka objavila je na svojoj Facebook stranici da je netko kod Vugrovca zakopao živog psa te da je na njega nabacana zemlja i kamenje, a psića su otkopavali, dodaju šokirani volonteri, sat vremena.

Noćas nam je stigao mali mlađi pesek. Traje borba za njegov život. Šanse su male. No toliko želimo da preživi!!! Toliko želimo da nam pruži šansu, da mu dokažemo da nisu svi ljudi smrdljiva go*na. Toliko želimo da zajedno sa stručnjacima s Veterinarskog fakulteta i ovim malim tjelcem kojemu smo dali ime Sagi pobijedimo ovo zlo, ovoga zlotvora, ovaj ljudski izrod, ovo čudovište.

Mali Sagi ŽIV JE ZAKOPAN u Vugrovcu, na njega su nabacana zemlja, kamenje, ni ne znamo točno što sve. Znamo da su djelatnici Gradskog azila koji su stigli na dojavu SAT VREMENA otkopavali maloga Sagija. I oprostite nam no valjda prvi puta nekome doista želimo ZLO i koristimo ovakav vokabular. Mislili smo da smo doživjeli svašta, mislili smo da nas teško može nešto iznenaditi. Sada priznajemo – s današnjim danom suočavanje s ljudskom gadljivom monstruoznošću dobilo je novu dimenziju. Ovo je strašno!

Sagi, ne daj se, daj nam šansu, preživi. Obećajemo ti da ćemo ti naći naj, naj, najbolji dom na svijetu. Ne znam kako vi, ja idem dalje plakati. SAGI NEDAJ SE!, napisali su volonteri iz Noine arke.

Također su dodali da činjenica da je Sagi nađen u Vugrovcu ne mora značiti da je iz Vugrovca.

Netko tko čini ovako nešto vjerujemo da ne bi to učinio kraj svoje kuće. Dojava je stigla od gospođe koja je šetala svog psa i čula da pas zove upomoć. Prijetnje stanovnicima Vugrovca i njihovim psima otprilike su na razini ovog nedjela koje je zadesilo Sagija. Svaki takav komentar pobrisat ćemo! Sagi je iskopan na osnovu dojave da se čuje pas iz zemlje, a nitko ne zna koliko je Sagi proveo zakopan prije nego ga je gospođa čula i zvala pomoć, kazali su iz Noine arke.

Nažalost, kasnije je stigla i vijest kako maleni nije izdržao…

ZBOGOM SAGI
Maleni Sagi jutros je otišao iza duge. Uz sav trud stručnjaka, ugrijavanje (bio je strašno pothlađen), saniranje mnogih rana prepunih crva, terapiju… jutros je borba za Sagijev život završila porazom nakon neuspješnog pokušaja reanimacije.
Sagi nije izdržao. Malenog Sagija više nema.

Upita o Sagijevom zdravstvenom stanju u našem inboxu je bezbroj pa se ispričavamo, no ne stignemo odgovarati pojedinačno.
Upita kako postati Sagijevim sponzorom je također bezbroj, no više nema pomoći. Nema ga. 
Njegovo malecko tijelo (jer imao je oko 10 kg) danas je poslano na obdukciju, da saznamo više o tome što mu se desilo.
Ukoliko netko želi postati sponzorom ranjenika u Noinoj arci, staviti ćemo poveznicu u komentare ispod ovog statusa na upute. Ljeto je stiglo, a s početkom ljeta, na žalost potpuno uobičajeno, dolazak ranjenika u naš stacionar znatno je veći no inače, stoji u objavi na Facebooku.


Komentari